Симнете ја нашата Андроид апликација

Стоп за маските, ПЦР тестовите и лагите во медиумите! - Канадски лекари зборуваат против КОВИД

Стоп за маските, ПЦР тестовите и лагите во медиумите! - Канадски лекари зборуваат против КОВИД

Престанете да се плашите од Ковид, новите варијанти се шега, оставете ги децата да се вратат во своите вообичаени активности, отстранете ја маската и избегнувајте експериментални вакцини за КОВИД по секоја цена. Сумирајќи, ова е пораката пренесена преку канадскиот здравствен сојуз од храбра група „некорумпирани“ лекари во Канада кои објавија соопштение за јавноста и видео оваа недела, зборувајќи против одговорот на нивната влада на КОВИД.

 

Во соопштението на групата се вели:

«Првиот принцип на медицинска и здравствена пракса е да не се предизвика штета. Покрај тоа, здравствените информации засновани на докази треба да бидат утврдувачки фактор во сите владини правила, политики и процедури што ја регулираат здравствената заштита. Тековните владини активности во врска со КОВИД не се поддржани од медицински истражувања засновани на докази и многу од овие активности се штетни за поединците, семејствата и општеството воопшто. Работејќи со Канадскиот здравствен сојуз, заснован на недостаток на медицински докази и предизвиканата штета, ги повикуваме сите нивоа на влада веднаш да престанат да ги промовираат следниве мерки:

 • Физичко затворање и дистанцирање
 • Охрабрување да користите маски
 • Рачно миење и чистење на површини со токсични средства за дезинфекција
 • Асимптоматски карантин и социјална изолација
 • Употребатѕа на ПЦР тестовите кај луѓето
 • Одобрување на недоволно тестирани (недоволно испитување на животни) КОВИД-19 вакцини кои менуваат гени
 • Непотребни упатства за КОВИД-19 во болниците и другите здравствени установи
 • Затворања или ограничувања на деловните активности
 • Ограничувања на црквите и местата за богослужба
 • Затворање на јавни објекти, вклучувајќи училишта, игралишта, паркови и рекреативни објекти
 • Погрешно претставување на состојбата со КОВИД во медиумите
 • Употреба на страв и други присилни психолошки техники

 

Алијансата за Здравје во Канада е непрофитна соработка на лекари, медицински сестри, хиропрактичари, натуропати, фармацевти и други здравствени професионалци од цела Канада, чија заедничка цел е „да ги заштитат правата на нашите пациенти за пристап до највисок квалитет на медицинска нега“, се вели во соопштението достапна, постојана слобода на избор и автономија преку изјава за согласност. "

Нашата цел е да се запре злоупотребата на моќта од страна на исполитизираните „експерти“ за јавно здравје што во моментов се пренесуваат преку штетни КОВИД-19 политики за јавното здравје  кои го уништуваат канадското општество и здравјето на Канаѓаните.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА