Симнете ја нашата Андроид апликација

Според Пол Ерлих институтот, 113 лица во Германија починале по вакцинирањето на корона досега.

Според Пол Ерлих институтот, 113 лица во Германија починале по вакцинирањето на корона досега.

Според истражувањето на Панорама, сепак, нема ниту еден документиран случај во кој вакцинацијата резултирала со смрт.

 

Во четвртокот (28 јануари 2021 година), ПЕИ веќе ги објави несаканите реакции во првиот месец од почетокот на вакцинациите (27 декември 2020 година до 24 јануари 2021 година). Соодветно на тоа, пријавени му се 1232 сомнителни случаи со вкупно 3404 несакани реакции. 182 случаи беа класифицирани како сериозни.

 

Документот на 19 страници е тешко разбирлив за жителите: Дали сега пријавените 113 смртни случаи се причина за загриженост или не? За Томас Мертенс, вирусолог и претседател на Постојаната комисија за вакцинација (СТИКО), првично е важен еден број: 85 години. Ова е колку е висока просечната возраст на починатиот: „Ако вакцинирате група луѓе кои во секој случај имаат статистички висок ризик да умрат во блиска иднина, тогаш секако може да се случи и некој да умре потесно поврзано со вакцинацијата “. Сепак, ова не мора да има никаква врска со вакцинацијата, но ова се проверува во секој поединечен случај.

 

Обдукцијата одбијана

Институтот Пол Ерлих наведува и 50 смртни случаи по вакцинирањето за кои не се знае причината за смртта. Обдукцијата често не беше можна затоа што роднините одбиваа: "Многумина велат:" Не сакам да ја отвараат мајка ми. Таа сега почина на 90-годишна возраст...и така нека е ". Без обдукција, причината за смртта честопати не може да биде недвосмислено разјаснета.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА