Симнете ја нашата Андроид апликација

Со полна пареа до задолжителна вакцинација - кому му е гајле за вчерашниот џагор?

Со полна пареа до задолжителна вакцинација - кому му е гајле за вчерашниот џагор?

Друга „приказна за заговор“ станува реалност: Во моментов, медиумите и политиката ги надминуваат барањата за малтретирање за невакцинираните граѓани или дури и за отворена задолжителна вакцинација - неодамна овие планови беа жестоко негирани.

Опасноста за поделба во општеството се води напред, без влијание на здравствените факти.
Тонот против невакцинираните граѓани станува се погруб секој ден: Полифоничен хор ја интензивираше реториката на оваа тема во последните неколку дена - постојат радикални, разединувачки и неуставни барања за општество за невакцинираните лица или дури и за законско вакцинирање Принуден тапан!

И лекарите со законско здравствено осигурување бараат масовно ограничување на слободата за оние кои не биле вакцинирани. Ова е придружено со извештаи за планови за задолжително вакцинирање во странство, на пример во Франција или Грција. Во исто време, децата беа откриени за „кампањата за вакцинација“.

 

 

Тактики за заплашување без база на податоци

Оваа пропаганда не е заснована на докази, нема основа што може да се добие од аспекти на здравствената заштита: „особено заразната Делта варијанта“, сега опишана како хорор мутант, не ги исполнува критериумите што и се припишуваат во медиумите.

Дури и пред „Делта“, целата нумеричка основа на короналниот комплекс беше сомнителна во сериозноста, како што е сомнителното броењето на „оние кои починале од или со вирусот“ или сомнителните изјави на ПЦР-тестовите или неоснованиот страв од уништен животен век или неоснован страв од премалку кревети за интензивна нега или (непостоечка) вишок смртност.

Без никакво сомневање, сега може да се утврди дека крајно деструктивните ефекти од политиката на затворањето и кампањата за вакцинација не се во соодветна врска со потенцијалната опасност од реалниот вирус на корона.

Деновиве се остварува уште една „злонамерна теорија на заговор“: подготовка на (првично индиректна) задолжителна вакцинација, која претходно беше жестоко исклучена од бројни политичари и медиуми.

 

 

Идејата за основните уставни права се гази под нозе

Меѓу другото, прашањето за „доделување“ и „повлекување“ на основните права од страна на државата и прашањето зошто на приватните компании не им е дозволено да го спроведуваат или одбиваат ова „доделување“ по сопствено наоѓање во врска со статусот за вакцинација.

Покрај овие правни проблеми, тука е и аспектот на перцепцијата: „кралскиот“ гест со кој сега политичарите и уредниците на најголемите медиуми (со резерва) сакаат да им ја „вратат“ на граѓаните својата „слобода“, која претходно беше повлечена по сомнителна основа, малку по малку и селективно, не смее да се прифати. Овој пристап е за потсмев на основната природа на основните права.

Опасното заплашување во многу медиуми мора веднаш да се запре: заплашувањето не е тривијално дело - тоа е сериозно дело против општеството за ширење на паника.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА