Симнете ја нашата Андроид апликација

Состанок на ФДA - Не за засилувачките вакцини - Вакцината убива повеќе луѓе отколку што спасува

По повеќечасовниот состанок во петокот, панелот на експерти на ФДА донесе одлука: Апликацијата за одобрување на засилувачки вакцини со вакцината на Фајзер за сите луѓе на возраст од 16 години, беше одбиена. Панелот ја доведе во прашање безбедноста на третата доза вакцина на Џо Бајден кај младите луѓе

Тие ја препорачаа третата доза за луѓе на возраст од 65 години и постари. ито така пациенти во ризик, но податоците беа премногу слаби за екстензивни засилувања. Различни експерти го кажаа својот збор за време на состанокот - истражувачот за корона и управен директор на Фондот за рано лекување на КОВИД -19, Стив Кирш, исто така, одржа предавање.

Кирш е всушност електроинженер и компјутерски научник и во исто време успешен претприемач. Рано сфати дека на научниците не им се даваат доволно финансиски средства за да тестираат ефективни третмани за „Ковид-19“.

Со Фондот за ран третман, Кирш промовира истражување за Ковид терапија базирана на лекови, со цел да избегне тешки курсеви и хоспитализации. Тој соработува тесно со лекари, епидемиолози и научници повеќе од една година.

Остри критики за сериозни несакани ефекти

Кирш не ги критикуваше неговите зборови во својата презентација пред панелот на ФДА: Тој ја критикуваше сомнителната безбедност на вакцините и очигледното незнаење за пријавените сомнителни несакани ефекти.

Тој, исто така, не пропушти да спомене дека двајца водечки службеници за вакцини на ФДА поднесоа оставка поради масовно политичко мешање во интерес на органите за лекови: тој многу добро ги разбира нивните мотиви. Кирш продолжи:

Денес се фокусирам на слонот во собата за кој никој не сака да зборува: дека вакцините убиваат повеќе луѓе отколку што спасуваат.

Тврдењето на политичарите и фармацевтската индустрија дека вакцините се целосно безбедни е едноставно неточно.

Во шестмесечниот извештај од Фајзер, на пример, веќе беше очигледно дека четири пати повеќе срцеви удари се случиле во групата за лекување отколку во контролната група.

Базата на податоци на ВАЕРС покажува дека срцевите удари по вакцините против Ковид се случуваат 71 пати почесто отколку кај другите вакцини. Тој истакна:

Дури и ако вакцините нудат 100 проценти заштита, тоа сепак значи дека убиваме две лица за да спасиме живот.

Според Кирш, анализите на четворица експерти врз основа на различни извори на податоци покажале околу 411 смртни случаи на милион дози вакцини: Како резултат на тоа, повеќе од сто илјади луѓе веќе починале по вакцинацијата.

Вистинските бројки потврдуваат дека убиваме повеќе луѓе отколку што спасуваме. И би сакал да ги разгледам податоците на израелското Министерство за здравство за луѓе над 90 години, каде што ние паднавме од стапката на вакцинација од 94,4 проценти на 82,9 проценти во последните четири месеци.

Во најоптимистичкиот случај, ова значи дека 50 проценти од вакцинираните и 0 проценти од невакцинираните починале. Додека не можете да го објасните ова на јавноста, не можеме да ги одобрите засилувачките вакцини.

Презентацијата за неговиот говор може да се погледне на веб -страницата на Кирш. Колку критиките на Кирш имаа влијание врз комитетот на ФДА, не е јасно - факт е дека тие сега ги отфрлаат контроверзните засилувачки вакцини, барем за здрави луѓе под 65 години.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА