Симнете ја нашата Андроид апликација

СЗО - Самоцензура за продажба на вакцини против корона

СЗО - Самоцензура за продажба на вакцини против корона

Светската здравствена организација (СЗО) уште еднаш е фатена како ги фрла своите наоди, само за да не ги намали продажбите вредни милијарди долари на фармацевтската мафија.

На 22 јуни, СЗО тајно ја ажурираше својата веб-страница и отстрани дел што гласеше дека: „Децата не треба да се вакцинираат во моментот!“ Одделот за здравство на Обединетите нации дискутираше:

„За употреба на вакцините против Ковид-19 кај децата, нема доволно докази за давање препораки за вакцинирање на децата против Ковид-19. Во споредба со возрасните, децата и адолесцентите имаат тенденција да имаат полесен тек на болеста “.

Дека СЗО сега го смета природниот имунитет на стадото, како производ од фантазија, тоа веќе го откри со својата шифра за дефиниција во врска со ова.

Како што може да се види од преводот погоре, до неодамна Светската здравствена организација беше на мислење дека природниот имунитет кај децата е доволно заштитен дека вакцинацијата не се смета за препорачлива.

Неизмерно високо стилизираната „делта варијанта“ не ја смени ниту оваа фактичка состојба.

Значи, ако опасноста за децата отсекогаш била во иста рамка, што предизвикало СЗО да се сврти за 180 степени и сега да ја даде следнава препорака:

„Во споредба со возрасните, децата и адолесцентите имаат тенденција да имаат полесен тек на болеста. Значи, сè додека не припаѓаат на групата со висок ризик , вакцинирањето на нив е помалку итно отколку кај постарите луѓе со хронични болести и здравствените работници.

За употреба на разни вакцини кај децата, потребни се повеќе докази за да се дадат општи препораки за вакцинирање против Ковид-19.

Стратешката советничка експертска група на СЗО (САГЕ) заклучи дека употребата на вакцините на Фајзер / Бионтех се соодветни за  дванаесет годиншните деца и постарите.

Покрај другите приоритетни групи,  децата на возраст од 12-15 години кои припаѓаат на групата со висок ризик може да им се понуди вакцини.

Студиите за вакцините за децата се во тек и СЗО ќе ги ажурира своите препораки веднаш штом доказите или епидемиолошката состојба бараат промена на курсот “.

Значи, веднаш откако фармацевтските компании кои произведуваат вакцини против корона размислуваат да ја зголемат својата клиентска база, а главните медиуми и политиката постојано прават напори соодветно да го разубават наративот, повикот за „пандемија“ одлучи да ги фрли наодите што штетат на деловните активности, со цел да не ги спречува деловните планови на нивните финансиери.

Да не заборавиме и најголемиот финансиер на СЗО е веројатно и најагилниот промотор на вакцините на земјата.  Така да Бил Гејтс се обложи на скоро сите коњи на трката. АстраЗенека, Џонсон и Џонсон, Санофи, Новавакс, Бионтех и Модерна.

Како акционер во производителите на вакцини против корона, во негов интерес е да продолжи да создава вкусни маргини.

И, ако имате и организација во вашиот џеб што ги тресе потребните кризни ситуации од вашиот ракав и создава пазари за продажба за профитабилниот опсег на производи, очигледно е дека главниот инвеститор има одреден збор во политиката и директивите на компанијата.

Со оглед на оваа несветла констелација, може подобро да се разбере постојаната реинвенција на упатствата на СЗО.

Доколку Фајзер и другите компании сакаат да ги нахранат малолетниците и адолесцентите во глобалната тест група на тековните студии во фаза 3, тогаш Светската здравствена организација мора љубезно да се погрижи за тоа.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА