Симнете ја нашата Андроид апликација

Се срушија двајца вакцинирани крикет играчи на терен

Се срушија двајца вакцинирани крикет играчи на терен

Двајца крикет играчи од женскиот тим на Западна Индија се срушија за време на натпреварот

Ова се случи неколку дена откако се дозна дека целиот тим бил вакциниран против Корона.

Двајцата играчи, Чинел Анри и Чедан Национ, паднаа на земја за време на натпреварот против Пакистан минатиот петок.

Според извештаите на социјалните мрежи, повеќето играчи и вработени ја добиле втората доза минатиот вторник, три дена пред натпреварот.

 

На половина пат од играта, првиот играч се срушил. Таа претрпела грчеви додека другите играчи повикале медицинска помош. Во 112-тата минута.

Откако ја однесоа на носила и играта требаше да продолжи, вториот играч во тимот на крикет од Западна Индија падна на земја. Во 121-та минута.

 

 

Инцидентот предизвика зачуденост кај коментаторите

„Тоа е забележително“, рече еден од нив. „Никогаш порано не сум го видел тоа. Што се случува? “Друг коментатор додаде:„ Има нешто во воздухот. Не знам Тоа е невообичаено “.

Во мај, на веб-страницата на тимот се појави фотографија од Анри, еден од играчите што го загуби животот, гордо држејќи картичка за вакцинација што ја доби по првата доза.

Во неделата, двајцата играчи објавија дека се чуствуваат лошо.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА