Симнете ја нашата Андроид апликација

Се собираат тајно податоците на ДНК од тестирањата на Ковид-19

Се собираат тајно податоците на ДНК од тестирањата на Ковид-19

Многу критични набљудувачи на мерките за политиката на  коронавирусот ширум светот со право прашуваат зошто со месеци се врши таков притисок и присила врз населението за постојано да се тестираат на коронавирусот. Не само што постои сериозен ризик да се предизвикаат повреди на мозокот поради постојаните тестови, контроверзно е и тоа со самиот памучен бриз, што се случува со неизбежно собраната ДНК. Сега треба да биде јасно дека масовните количини на човечката ДНК исто така се собира и категоризира преку масовно тестирање - без нивно знаење или дури и согласност.

 

Компанија блиска со Бил Гејтс собира биометриски податоци од тестовите за корона

Во САД беше откриено дека компанија од Кина, која е финансирана од „Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс“, собира, чува и обработува биометриски податоци на американските граѓани. До податоците може да се пристапи со помош на тестовите за корона кои се користат во голем обем. На пример, во Вашингтон, компанијата сакаше да отвори станици за тестирање на корона со свои комплети за тестирање, што властите ги забранија во последен момент поради неговата близина со комунистичкиот режим во Пекинг.

 

Компанијата е БГИ-Геномикс - е компанија за геномика поврзана со кинеската комунистичка партија, која работи тесно со фондацијата Бил и Мелинда Гејтс. Бидејќи токму Бил Гејтс беше тој што по посетата на Кина во 2010 година и го отвори патот на компанијата да се пресели во САД. Неговата фондација го финансираше развојот, ја премести компанијата во истата држава со Фондацијата Гејтс (Вашингтон) и го испрати претседателот на глобалната „здравствена програма“ на фондацијата до управниот одбор на компанијата.

 

Проект за човечкиот геном

Во неговиот нетранспарентен и сомнителен план за револуција во светското здравје и континуирано вакцинирање на целото човештво против сè што е можно, се вклопува и стратегијата на Бил Гејтс, која тој ја спроведува со БГИ-Геномикс Сите биометриски податоци на луѓето треба да се соберат за цели што не се познати во детали и потоа да се истражуваат. Површно за да може да ги победиме идните болести и пандемии, но во позадина веројатно ќе се случи токму спротивното, имено истражување на резистентни агенси за биолошка војна, како што се сомневаат критичарите.

Надградбата на целото е таканаречениот „проект за човечкиот геном“, кој, под покровителство на Гејтс, ги секвенцира геномите на многу загрозени растителни и животински видови, како и човечки болести, вклучувајќи го и првичното секвенционирање на геномот на оризот.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА