Симнете ја нашата Андроид апликација

Се поплочува патот кон дигиталната валута.

Се поплочува патот кон дигиталната валута.

Обединетите нации (UN) неодамна најавија воведување на биометриски дигитален паричник за лична карта за своите вработени, објави Waking Times на 19 ноември.

Овој биометриски дигитален паричник може да се користи за „податоци поврзани со персонал, медицински статус, патувања, платен лист и пензии“. Во посебен извештај од BiometricUpdate.com се наведува дека дигиталниот ID има за цел да ја намали фрагментацијата на податоците додека ги рационализира процесите.

Биометрискиот паричник за лична карта е развиен од Центарот за дигитални решенија на UN  - пилот проект на Светската програма за храна и Високиот комесаријат за бегалци на UN со оперативна поддршка од Меѓународниот компјутерски центар на UN. DSC на Обединетите нации се стреми да развие дигитални решенија за поддршка на агенциите на UN во заеднички оперативни и трансакциски задачи.

 

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА