СЕФ ни кажува друга идна форма на надзор - Сензори во телото

СЕФ ни кажува друга идна форма на надзор - Сензори во телото

Холандскиот пратеник Гидеон ван Мејхерен (ФВД) се осврна на социјалните мрежи на написот на веб-страницата на Светскиот економски форум кој содржи неколку вознемирувачки пасуси

Написот е за потребата од поставување сензори во човечкото тело за борба против Ковид.

Авторот на статијата (што може да се најде тука) наведува дека американската Администрација за храна и лекови одобри употреба на „дигитални апчиња“ во САД во 2017 година.

Овие дигитални апчиња содржат ситни сензори кои - откако ќе ги проголтате - се активираат во вашиот стомак и од таму пренесуваат податоци до вашиот паметен телефон или друг уред.

Податоците треба да ни помогнат да разбереме како, меѓу другото, човековото однесување и начинот на живот  кој влијај на нашето здравје.

Ова може да биде клучно во борбата против пандемијата на короната, вели авторот.

„Симптомите за следење можат да ни помогнат да престанеме да се шири инфекцијата и брзо да ги идентификуваме новите случаи.

Ван Мејхерен се прашува: „Дали ова наскоро ќе стане задолжително под маската на потребата да се заштити јавното здравје?“

Клаус Шваб, основач на Светскиот економски форум, е силен поборник за имплантација на технологија кај луѓето.

Тој во едно интервју од 2016 година рече дека технологијата што може да се носи, наречена нослива опрема, ќе биде реалност во следните 10 години.

Тој предложи технологијата потоа да биде всадена во нашиот мозок или под нашата кожа.

 

Фурв Медиа - Патот до пеколот се поплочува со добри намери:

 

Откровение 13

16.Тој ќе ги принуди сите луѓе - мали и големи, богати и сиромаси, слободни или робови - да бидат обележени на десната рака или на челото.
17.Без тој белег никој не ќе може ништо да купува или да продава. Белегот ќе биде името на Ѕверот или бројот што ќе го претставува неговото име.
18.Потребна е мудрост за да се разбере ова. Тој што е прониклив, ќе може да го открие значењето на бројот на Ѕверот. Бројот се однесува на човек и изнесува 666.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА