Симнете ја нашата Андроид апликација

СЕФ го стави својот најнов сон на интернет - „Вака би можел да изгледа нашиот живот“

СЕФ го стави својот најнов сон на интернет - „Вака би можел да изгледа нашиот живот“

Светскиот економски форум објави ново видео во кое се прикажува дистописката иднина

Бидејќи се повеќе работиме од дома, канцелариите можат да бидат дизајнирани поинаку. Може да се користат како изложбени простории за клиенти, како истражувачки лаборатории или како места за средби со пријатели.

Покрај тоа, се повеќе се отвораат „кујни на духови“. Ова се ресторани кои готват исклучиво за услуги за понесување и достава. Според СЕФ, тие би можеле да се развијат во „пазари во облак“; Х. на услуги што ви носат разните брендови на прехранбени производи.

 

Идентификувани по чукање на срцето

Друг начин на кој пандемијата може да го промени нашиот живот на долг рок: Може да бидете идентификувани по чукањето на срцето. Системите за препознавање на лицето се попречени од маските за лице, но „чукањето на срцето е уникатно како и твоето лице“. НАСА разви систем кој може да користи ласер за да ве идентификува врз основа на отчукувањата на срцето.

Светскиот економски форум, исто така, вели дека некои од децата во иднина можат постојано да се учат дома.

Има многу критики за филмот. На пример, новинарот Марк Спероу вели: „Вашата дистописка иднина ме остава ладен“. Поранешниот сопственик на паб Адам Брукс пишува: „Бегај, идиоти“.

„Како визија за пеколот, треба да ги извадите маските на устата и почесто да излегувате надвор“, твитна Jeефри Пил.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА