Симнете ја нашата Андроид апликација

СЕФ го избриша видеото со кое се разоткрива нивната немилосрдна агенда

СЕФ го избриша видеото со кое се разоткрива нивната немилосрдна агенда

Глобалните блокирања ги водат претприемачите во банкрот, милиони луѓе остануваат без работа, младите стануваат депресивни и лишени од својата иднина, старите стануваат осамени, а да не зборуваме за зголемената стапка на самоубиства во светот. Но, според Светскиот економски форум (СЕФ), сето ова е само споредно прашање. Заклучувањата ги подобруваат градовите ширум светот, непогрешливо изјавува СЕФ во ново видео.

https://twitter.com/i/status/1365630031427428352

 

Светскиот економски форум (СЕФ) на „практичарот на заговор“ Клаус Шваб вчера објави на Твитер дека „Блокадите мирно и тивко ги подобруваат  градовите низ целиот свет“, придружено со видео на кое се гледаат напуштени улици, празни фабрики и стационарни авиони. По негативни реакции, видеото беше избришано.

Затворањата резултираа во  бучавата, некои градови станаа потивки за половина, а научниците беа во можност да забележат помали земјотреси што вообичаено би ги занемарувале итн..

Покрај тоа, научниците забележаа рекорден пад на загадувањето на воздухот. Минатата година емисиите на ЦеО2 паднаа за седум проценти. Но, тоа не е доволно за да се забават климатските промени, предупредува СЕФ.

Ефектите од заклучувањето се познати како уништувачки, но барем научниците сега можат да забележат земјотреси што вообичаено би ги занемариле.

 

Новинарот од Телеграф, Вирд Дјук исто така зборува: „На штета на неискажливото човечко страдање! Овие луѓе на СЕФ - луѓето на Клаус Шваб - се навистина луди и претставуваат вистинска закана. И тие се осомничени дека биле вклучени во реализирање на агендата “.

"Види го ова. Агендата станува се поочигледна. Презентирање вкусни броеви засновани врз основните човечки страдања. Перверзно “, коментира водачот на мислењето Јан Роус. „Тоа е болна. Психопатија “, вели политичарот на ФВД, Ралф Декер.

„Уништувањето на нашите животи како што знаевме пред март 2020 година е совршено добро, според нашите пријатели во СЕФ. Тоа е одлична можност да ги обновиме повторно и подобро. Подгответе се за блокирање на климата во следните години и сè порадикална контрола на државата “, пишува новинарот Анелис Стрикерс.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА