Симнете ја нашата Андроид апликација

Сенаторот Ранд Пол вели дека Ентони Фаучи е лажго и треба да биде веднаш отпуштен

Сенаторот Ранд Пол вели дека Ентони Фаучи е лажго и треба да биде веднаш отпуштен

Сенаторот Ранд Пол во вторникот изјави дека директорот на Националниот институт за алергија и инфективни болести, д-р. Ентони Фаучи постојано лажеше и дека треба да биде отпуштен.

Пол за програмата  „Water Cooler“ Just the News рече дека Фаучи го излажа Конгресот кога рече дека Националниот институт за здравство не финансира Gain-of-Function истражување на Институтот за вирусологија во Вухан.

„Треба веднаш да биде отпуштен“, рече Пол, кој повеќепати се судри со Фаучи за бројни проблеми со КОВИД-19.

„Тој не излажа од самиот почеток. На почетокот тој рече дека маските  не помагаат, што не беше во ред. Тогаш тој рече дека сите маски се кориснии,  и тоа не е вистина, а потоа повторно кажа дека само маските N95 се корисни, а другите не. Тој беше неискрен од самиот почеток “.

Пол исто така рече дека иако, според него, Фаучи лажел, тоа било „наводно со добри намери“, но сепак „тој бил нечесен и треба да биде отпуштен“.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА