Симнете ја нашата Андроид апликација

Секој што некогаш се здобил со Корона, може засекогаш да биде позитивен на вирусот

Секој што некогаш се здобил со Корона, може засекогаш да биде позитивен на вирусот

 

 

Извадок:

Резултати
Интеграција на САРС-КоВ-2 секвенците во ДНК на клетките домаќини во културата.

Користевме три различни пристапи за да откриеме геномски САРС-КоВ-2 секвенци интегрирани во геномот на заразени клетки. Овие пристапи беа секвенционирање на Нанопор од долго читање, целокупно геномско секвенционирање на парови на Илумина и секвенционирање на збогатувањето на страницата за интеграција на ДНК заснована на тагментација. Сите три методи обезбедија доказ дека САРС-КоВ-2 секвенците можат да бидат интегрирани во геномот на клетката домаќин.

Читајте повеќе во долунаведениот извор.

Извор: PNAS: Reverse-transcribed SARS-CoV-2 RNA can integrate into the genome of cultured human cells and can be expressed in patient-derived tissues

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА