Симнете ја нашата Андроид апликација

Сега е официјално: Австралија го најавува почетокот на „Новиот светски поредок“

Сега е официјално: Австралија го најавува почетокот на „Новиот светски поредок“

Загрижувачката снимка од Австралија покажува дека министерот за здравство на Нов Јужен Велс најавува почеток на „Новиот светски поредок“ додека владата повторно ја затвора земјата поради Корона.

Коментирајќи ја загриженоста за затворањата, секретарот Бред Хазард рече дека граѓаните морале да го „прифатат“ „Новиот светски поредок“.

„Ова е пандемија“, рече Хазард во саботата. „Нешто вакво се случува еднаш на 100 години. Значи, можете да очекувате дека ќе има преноси од време на време, така е тоа“.

Ние мора да прифатиме дека ова е Новиот светски поредок “, нагласи министерот.

Првата смрт на Ковид во 2021 година беше регистрирана во Австралија минатата недела. Значи, едно лице умира, а потоа 25 милиони луѓе треба да одат во блокада.

Како дел од моделот „Нов светски поредок“, на Австралијците им беа изречени следниве мерки:

  • Големината на групата за состаноци на отворено е ограничена на две лица
  • Може да се движите во рок од најмногу 10 километри
  • Забранет е шопинг во слободно време
  • Едно лице по домаќинство е дозволено да купува во основните продавници
  • На погреби може да присуствуваат до 10 лица

Минатата година Бред Хазард исто така го употреби терминот „Нов светски поредок“. За време на прес-конференцијата за кризата во Короната, тој рече: „Веќе слушнавте дека некои луѓе се заразени со вирусот дома.

Треба да му пристапиме на овој нов светски поредок ... на овој нов свет на Ковид повнимателно, дури и во нашите домови “.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА