Симнете ја нашата Андроид апликација

Сакаат да направат подкласа од нас, и никој не се противи

Сакаат да направат подкласа од нас, и никој не се противи

Политичкиот коментатор и советник од Обединетото Кралство, Калвин Робинсон, изјави за ГБ Њуз дека е загрижен за Build Back Better (Изгради назад подобро) „што е дел од Голермото обновување. Овој слоган го смета за „одвратен“ и „застрашувачки“.

„Сите шефови на државите и владите во светот сега велат: да изградиме повторно подобро. Што значи „подобро“? Тоа е субјективен термин. А кој ги избра за да ги подобрат работите на свој начин? “, Праша Робинсон. „Никој од нас“.

Тој повикува на отворен и искрен разговор за Големото обновување

Извинете

Тие ја користат оваа пандемија како изговор за воведување на капиталистичко-комунистички систем, нагласи тој.

„Сите овие директори се состануваат во Давос. Тие се среќаваат на Светскиот економски форум и разговараат за тоа како да останат во елитата, додека ги подкласифицираат останатите. Ова е она што го гледаме сега и никој не се бори против тоа “, рече Робинсон.

Изгради назад подобро ... подобро за кого?! Каква глобална опсесија има пеењето на Давос? Кој го избра Светскиот економски форум за да ја диктира насоката на нашата национална пост-ковид политика? „Нема да поседуваш ништо и ќе бидеш среќен“ Не благодарам! #НеНонормално

 

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА