САД: Човечките геноми кои се модифицирани со гРНК вакцини може да се патентираат

САД: Човечките геноми кои се модифицирани со гРНК вакцини може да се патентираат

Аргентинскиот специјалист по лимфологија, флебологија и индустриска медицина, Др. Чинда Брандолино, изразува загриженост поради ненадејните напори ширум светот да се всадат експериментални вакцини со вектор и гласник рибонуклеинска киселина (гРНК)

И неистражените долгорочни несакани ефекти кои според Др. Брандолино, нејзините немирни ноќи ги предизвикале веројатно фатални болести, како и неодамна промовираните информации, кои за некои читатели веројатно ќе изгледаат премногу оддалечени со оглед на нејзиниот сајберпанкерски карактер. Што никако не ја намалува нивната вистинитост.

Станува збор за одлука на Врховниот суд на САД од 2013 година со која се овластуваат човечките геноми модифицирани со гРНК вакцини да бидат патентирани. На конференција, Др. Бранолино во овој поглед вели:

„Ако го модифицирате геномот со вакцина против аденовирус, тогаш таа личност која била вакцинирана е веќе трансгенска – трансчовечка личност.

Според меѓународното право, ова лице ќе биде сопственост на носителот на патентот. Но, она што е особено драматично во него, особено што се работи за трансчовечка личност, веќе не се препознава како човек според нам познатите човекови права.

Ситуацијата е многу сериозна и имам чувство дека луѓето тешко ја сфаќаат сериозноста со која се соочуваме.

Вакцинацијата не ја предизвикува само масата фатални болести, туку и фактот дека преживеаните имаат модифициран геном. И дека оваа модификација се пренесува на нивните потомци.

Бидејќи нивниот геном е модифициран, оваа модификација е патентирана. Сè што е патентирано му припаѓа на носителот на патентот“.

 

Дали и колку оваа судска одлука во однос на вакцинацијата против корона сè уште ќе биде релевантна во одреден момент е далеку. Сепак, овој законски закотвен закон за патенти постои.

Значи, без разлика колку длабоко сакате да ја закопате главата во песок, или ако имате намера да го врамите овој факт или да го нагласите со проекции, непогрешливо е јасно од законодавството поврзано погоре дека синтетички модифицираните човечки геноми се патентирани врз основа на гласник рибонуклеинската киселина (гРНК).

Намерата позади ова најверојатно ќе биде позлобна, што, сепак, нема да ја елаборираме во овој момент, туку сакаме подетално да ја расветлиме во посеопфатна статија.

Сега е на ред човечкиот вид како сопственост на фармацевтските гиганти да биде насилно преместен, излиен и на друг начин малтретиран. Морничави работи на кои им треба целосно внимание за да не заостане во дистописки термини.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА