Симнете ја нашата Андроид апликација

САД се подготвуваат да ги затворат „загрозените“ луѓе во „кампови за интернирање“

САД се подготвуваат да ги затворат „загрозените“ луѓе во „кампови за интернирање“

Во моментов се формираат „кампови“ низ Соединетите држави за да се спречи „ширење“ на коронавирусот

Тие се нарекуваат „зелени зони“ или „безбедни зони“, но во реалноста тие се само логори за притвор, па дури и концентрациони логори, рече коментаторката ДеАна Лорен на шоуто „Стју Петерс“.

На веб -страницата на ЦДЦ, Националниот институт за јавно здравје и животна средина на САД, ова се нарекува „заштитен пристап“, што во пракса значи дека луѓето за кои се смета дека се изложени на ризик се земени од своите домови и сместени во кампови вели Лорен.

 

Според неа, овие планови треба да се спроведат наскоро

Едно лице е одведено од нивниот дом против нивната волја, одведено во „зелената зона“ - центар за притвор - и треба да остане таму најмалку шест месеци, рече таа.

На луѓето сместени во таков камп им се даваат средства за чистење затоа што треба да го одржуваат својот простор чист.

Лорејн, исто така, се повика на документ, тендер на британската влада за отстранување на големи количини трупови.

„Ако Британците очекуваат колосален број смртни случаи, тогаш се случува нешто што владата го знае одамна“, вели професорот Емеритус Карел ван Волферен од документот.

„Наша работа е да ги информираме луѓето навреме“, одговори водителот Стју Петерс. „Тоа веќе не е теорија на заговор“.

 

 

Забелешка: камповите се изградени пред пандемијата од страна на ФЕМА (Федералната агенција за управување со вонредни состојби).

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА