Симнете ја нашата Андроид апликација

САД потврдуваат: Ковид-19 предизвикува само 6% смртни случаи!

САД потврдуваат: Ковид-19 предизвикува само 6% смртни случаи!

Уште во септември, податоците од американскиот здравствен орган ЦДЦ (Центри за контрола и превенција на болести) го разбија наративот за вирусот убиец САРС-КоВ-2, што е потенцијално смртоносен за сите. Сега органот го процени бројот на смртни случаи од корона во САД од 4 јануари 2020 година до 2 јануари 2021 година: Ковид-19 сè уште е единствената причина за смрт во само 6% од случаите со кои се тргува како „смрт на корона“. Во сите други случаи имало истовремени болести!

 

Додека собраните податоци до 22 август 2020 година покажаа дека во просек се регистрирани 2,6 понатамошни болести опасни по живот  и причини за смрт, овој број дури се зголеми во сегашната проценка: сега е 2,9. Ова значи дека луѓето сметани како смртни случаи од корона имале заокружено уште 3 други сериозни болести што довеле до нивна смрт. На пример, различни кардиоваскуларни болести, често биле дијагностицирани.

 

Скоро третина од починатите над 85 години

Покрај тоа, скоро третина од сметаните смртни случаи од корона биле стари над 85 години. Во распределената статистика според коморбидитети (придружни болести), анализирани се податоците за потврдите за смрт и се идентификувани 307,249 починати со потврдена или сомнителна (!) „Зараза Ковид-19“.  98.120 од нив биле над 85 години! 84.272 биле на возраст меѓу 75 и 84 години и 65.462 помеѓу 65 и 74 година. Ова значи дека над 80% од случаите сметани како смртни случаи од корона се постари од 65 години.

 

Не постои прашање дека секоја смрт е несреќна. Но, бројките премногу јасно покажуваат дека Ковид-19 не е валидна причина за уништување на основните демократски системи.

Линк до статистиката на ЏДЦ

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА