Русија предупредува на војна и последици за цела Европа

Русија предупредува на војна и последици за цела Европа

Дмитриј Песков, портпаролот на рускиот претседател Владимир Путин за печатот во неделата:

Постои голема веројатност Украина да цели на следниот обид да го реши сопствениот проблем (Донбас) со сила.

И на тој начин да создадете уште повеќе страдања за себе и за сите во Европа. Тоа е она кон што цели Украина.

И таа (Украина) се стреми да го стори тоа, со голема веројатност, под маската на наведените вежби (маневри) на НАТО, бродовите на НАТО во Црното Море - и американските и британските војници во овој регион, кои стануваат се повеќе и повеќе.

Тоа е она кон што цели Украина. И, се разбира, тоа е спектакл што ја уништува душата. Затоа што има најсериозни последици од сите.

 

Русија предупредува во врска со антируската хистерија

Ова (оваа провокација) не може да се исклучи. Оваа хистерија е вештачки претерана. Тие (САД и НАТО) ја обвинуваат (Русија) за некоја необична воена активност на нашата (руска) територија, имено (обвинуваат) оние кои донеле свои воени сили преку океанот. Поточно - САД.

Тоа  тогаш не е сосема логично и не е особено пристојно.

 

Русија ги повикува САД и Нато на преговори за политичката и воената екпансзија кон руската граница

Неопходно е да се прекине оваа провокативна активност на нашите граници, а неопходно е НАТО да го запре поместувањето (движењето за проширување) на својата политичка и воена инфраструктура кон нашите граници.

САД и нивните сојузници мора да престанат да ја затегнуваат (концентрираат) својата воена тупаница на нашата граница.

И, се разбира, земјите од НАТО мора да престанат да ја пумпаат Украина со модерно оружје, со што ќе ја поттикнат Украина на луди акции за кои веќе разговаравме со нив.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА