Симнете ја нашата Андроид апликација

Роберт Странг -  Блокадите се тука за да се запре ширењето на „дезинформации“

Роберт Странг - Блокадите се тука за да се запре ширењето на „дезинформации“

Блокадите служат помалку за да се спречи ширењето на Короната туку за да се спречи ширењето на „дезинформации“, според здравствениот директор на канадската провинција Нова Шкотска.

Главниот медицински директор Роберт Странг на прес-конференција во мај призна дека примарната цел на строгите блокирања на Канада не е за заштита на јавното здравје, туку ограничување на слободниот проток на информации.

Странг беше запрашан дали забраната за јавни собири што беа во сила во тоа време сепак беше неопходна.

Шефот на здравството возврати дека средбата со големи групи луѓе сè уште носи ризици.

„Но, другата причина за забраната е да се спречат групите намерно да даваат лажни информации“, рече Странг.

Таквите информации, рече тој, претставуваат „ризик“ за населението. „Сигурно е исто така неопходно да се ограничи оваа кампања за дезинформации“.

Со други зборови, заклучувањата повеќе не се однесуваат на здравјето. Станува збор за контрола.

На крајот на минатиот месец, Врховниот суд на Нова Шкотска ја укина забраната за демонстрации и големи собири.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА