Симнете ја нашата Андроид апликација

Ренд Пол: Мандати за маски и затворања од ситните тирани? Не, не повторно. Изберете слобода

Ренд Пол: Мандати за маски и затворања од ситните тирани? Не, не повторно. Изберете слобода

Давајте отпор.

foxnews.com: Не можете да не уапсите сите. Не можете да ги држите сите ваши деца надвор од училишата.

Не можете да ги држите сите владини згради затворени - иако имам долга листа на згради што треба да ги затворат.

Не мора да ги прифаќаме наредбите, затворањето и штетните мерки на ситните тирани и безмилосните бирократи. Можеме само да кажеме: Не, не повторно.

Портпаролот Ненси Пелоси - Нема да ме уапсите мене или никој од мојот персонал да ја работи нашата работа. Сите ние или добивме КОВИД, се вакциниравме, или ни беше понудена вакцината. Ние сами донесуваме здравствени одлуки. Нема да ви покажеме пасош, нема да носиме маска, нема да бидеме принудени да спроведуваме случајни прегледи и тестови за да можете да продолжите со својата пијана вежба на власт во Капитолот.

Претседателот Бајден - нема да прифатиме наредби од вашите власти или чекори што сте ги пријавиле за затворање. Никој не смее да ги следи мандатите за анти-научна маска на ЦДЦ. И ако сакате повторно да ги затворите федералните агенции - од кои некои не се ни повторно целосно во функција - ќе ставам амандман на секој предлог -закон што ќе помине низ Сенатот за да им го намалам финансирањето доколку не дојдат на работа.

Локални бирократи и газди на синдикатот - нема да дозволиме да им наштетите на нашите деца оваа година. Децата не се повеќе изложени на ризик од КОВИД отколку од сезонски грип. Секој возрасен што работи во училиштата или е вакциниран или имал можност да го стори тоа. Нема потреба од маскирање, од училишта со скратено работно време или затворање.

Децата заостануваат во училиште и се оштетени физички и психички од тактиката што ја користевте за да ги држите надвор од наставата минатата година. Нема да дозволиме тоа да се повтори.

Ако училишниот систем се обиде да ги задржи децата надвор од целодневното училиште, ќе го запрам секој предлог-закон со два амандмани. Еден за да ги скрати средствата, а друг за да им даде на родителите избор каде ќе одат парите за образование на нивното дете.

Не повторно.

Дали звучи како да ми е преку глава? Да дојдено ми е.

Јас не сум професионален политичар. Практицирам како лекар 33 години. Дипломирав медицинско училиште, работев во итни случаи, студирав имунологија и вирологија и конечно решив да станам хирург.

Се наоѓаме во момент на вистината и на крстопат. Дали ќе им дозволиме на овие луѓе да користат страв и пропаганда за дополнително да му наштетат на нашето општество, нашата економија и нашите деца?

Веќе една година им кажувам на сите дека Др. Ентони Фаучи и другите службеници за јавно здравје НЕ ја следат науката, и секоој пат бев во право.

Но, јас не сум единствениот на кого му е доста. Денес каде и да појддам - на работа, настани, на аеродроми, во ресторани и продавници - луѓето ми се заблагодаруваат за мојата посветеност.

За мојата посветеност кон вистинската наука. За залагање за слобода. За одбрана од мандати, забрани и бирократско преземање на власта.

Мислам дека плимата се сврте и се повеќе луѓе се подготвени да застанат. Слушам извештаи од целата земја за родители што се противат на синдикатите на наставниците и училишните власти.

Гледам дека членовите на Конгресот одбиваат да го послушаат малиот тиранин Пелоси.

Се наоѓаме во момент на вистината и на крстопат.

Дали ќе им дозволиме на овие луѓе да користат страв и пропаганда за дополнително да му наштетат на нашето општество, нашата економија и нашите деца?

Или ќе застанеме заедно и ќе кажеме: Нема шанси. Не овој пат. Јас избирам слобода.

Видеото погледнете го на горенаведениот линк на Фокс Њуз

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА