Расел Бренд - Лидерите на Агендата 2030 соработуваат за да не направат немоќни

Треба да го доведуваме во прашање договорот со технологијата

Бренд: „Дојдовме до точка кога треба да го доведуваме во прашање договорот со технологијата. Секако дека ги сакаме нашите уреди, но тие ги чуваат нашите податоци и го манипулираат нашето внимание “.

 

Крајот на Слободата

Бренд објаснува што во реалноста ќе значи посакуваната доктрина на Гугл-Шмит и неговите „асолити на Давос“: помалку наставници, помалку лекари, помалку возачи, а со тоа и помалку вработувања. Општество во кое веќе нема пари и во кое сите текови на плаќање се контролираат од наводна вештачка интелигенција. И сето тоа од претпоставени причини за контрола на вирусот. Крај на нашата Слобода?

 

Нашиот дом станува училиште и затвор

Во своите тези, Бренд главно се однесува на канадската критичарка за глобализација Наоми Клајн. Таа ја напиша книгата „Екранот -  Нов договор“, во која опишува како глобалистите го користат коронавирусот за да создадат високотехнолошка дистопија во која тие, супер-богатите, имаат моќ и контрола врз целиот свет.

Клајн за техничката дистопија што треба да се воспостави: „Тоа е иднина во која нашиот дом никогаш повеќе нема да биде исклучиво личен простор. Преку брз интернет тие стануваат наши училишта, наши доктори, наши фитнес центри и, доколку се под државна контрола, наши затвори “.

Овде можете да ја гледате анализата на Бренд  Расел на англиски јазик:

Сподели ако ти се допаѓа
 •  
 • 425
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  425
  Споделби

ПОСТ НА ГОДИНАТА

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Канал на Телеграм

Следете не на Телеграм и добивајте ги актуелните објави на нашиот канал! Кликнете овде!

Андроид апликација

Симнете ја нашата Андроид апликација, не и се потребни додатни овластувања за да работи!
При инсталацијата штиклирајте „Непознати извори“ - Unknown sources.
За симнување кликнете некаде на текстот!

122-e1607381836877(1)

Стапи во контакт со нас

Don`t copy text!