Симнете ја нашата Андроид апликација

Раинер Фуелмих - Цензура затоа што Гугл е вклучен во АстраЗенека?!

Раинер Фуелмих - Цензура затоа што Гугл е вклучен во АстраЗенека?!

Минатиот петок, адвокатот Раинер Фуелмих разговараше со американската хонорарна новинарка Витни Веб

Меѓу другото, тие зборуваа за финансискиот интерес на Гугл за вакцината против корона на АстраЗенека.

Производителите на вакцини, Сара Гилберт и Адријан Хил од Институтот enенер на Универзитетот во Оксфорд, поседуваат компанија наречена Вакстех.

Оваа компанија одигра важна улога во развојот на вакцината.

Еден од главните инвеститори во оваа компанија е Гугл Вентурс.

Друг инвеститор е владата на Велика Британија. „Можно е тие да оствараат профит во моментот, со тоа кога ќе одлучат дека ќе заврши пандемијата“, рече Веб. „Можат да се одлучат да го сторат тоа кога сакаат.“

АстраЗенека вети дека нема да оствари профит од вакцината, но тука има услов. Ова ветување истекува штом „пандемијата“ ќе заврши.

 

 

Евгеничко движење

Адријан Хил исто така има врски со британското движење за евгеника преку Центарот за хумана генетика во Велком Труст и Институтот Галтон, порано познат како Друштво за евгеника.

Членовите на институтот Галтон повикаа на истанчување на населението во Јужна Америка, Јужна и Југоисточна Азија и Африка, каде примарно се користи вакцината АстраЗенека.

Значи, Гугл има финансиски удел во вклучувањето на АстраЗенека. Тоа објаснува зошто Јутјуб - кој е во сопственост на Гугл - отстранува видеа што зборуваат за опасностите од вакцините.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА