Симнете ја нашата Андроид апликација

Путин со јасен став за провокациите

Путин со јасен став за провокациите

Оригинален наслов: Путин: „Авторите на провокации што ги загрозуваат руските безбедносни интереси ќе жалат бидејќи не се покајале долго време“ 

 

Рускиот претседател рече дека Москва ќе „повлече црвена линија“ во односите со другите земји од случај до случај.

Рускиот претседател Владимир Путин во средата рече дека извршителите на провокации што ги загрозуваат безбедносните интереси на Русија „ќе жалат бидејќи не се покајале долго време“.

Тој рече дека во секој конкретен случај Москва самата „ќе повлече црвена линија“ во односите со другите земји.

Во меѓувреме, претседателот истакна дека Русија ги гради своите односи со „огромното мнозинство“ на држави, вклучувајќи ги и европските земји, врз основа на меѓусебно почитување.

Извор: Русија Денес

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА