Симнете ја нашата Андроид апликација

Психолошко набљудување и контрола на корона однесувањето кај населението

Психолошко набљудување и контрола на корона однесувањето кај населението

Што прават оние што се на власт за да спроведат мерки што се насочени против интересите на населението?

Се разбира, тие лажат и користат медиумска пропаганда за да ги прикажат како придобивки, но денес тоа веќе не е доволно.

Тие, исто така, дозволуваат да се набљудува мислењето и однесувањето на измамените за да се добие слика за „психолошката состојба“ на населението.

На овој начин, властите и медиумите можат да се спротивстават на појавените сомнежи, критики и девијантни ставови со соодветни психолошки избрани извештаи и мислења кои сублиминарно влијаат врз однесувањето на луѓето и ги насочуваат во посакуваната насока.

На овој начин може да се избегне насилство и да се одржи симулацијата на демократијата.

Во една и пол годишната војна со Корона, од самиот почеток беше забележливо дека политичарите и новинарите користат многу слични аргументи и јазик. На пример, вакцинациите секогаш се дискутираа како единствено можно решение.

Политичкиот и медиумскиот картел, исто така, моментално предупредува на наводните опасности од Делта варијантата и претстојниот 4 -ти бран, како со притискање на копче. Ретко кој ќе негира дека изјавите се усогласени.

Се чини дека е важно прашањето на што се темелат стратегиите на владите, со кои се спроведуваат тактиките на трајно плашење. Дали постојат контролни инструменти за психолошки манипулација со луѓето? Може да се претпостави дека перцепцијата на јавноста за ризик во врска со наводната пандемија ќе се следи и ... проверува “.

Примарната цел не е објективно научно набљудување и евалуација, туку „усогласување на комуникацијата и известувањето на таков начин“ за да може да се влијае на населението на најдобар можен начин.

„Правилното, корисно знаење“ веројатно значи одржување страв од корона вирусот кај населението. Особено, на властите и претставниците на медиумите треба да им се покаже како тоа може да се направи психолошки. Сите научни студии што се спротивни на официјалните изјави се оценети како „лажни информации“

Затоа, се дава препорака:
„Губењето доверба значи дека повеќе и подобра владина комуникација не може (повеќе) да стигне до соодветните делови на општеството. Други начини и актери во комуникацијата за кризи и здравје треба да бидат поблиску вклучени.

Здравствената комуникација треба повеќе да се префрли на лекари-актери како доверлив орган; Научниците треба повеќе да се вклучат во комуникацијата. Лекарите треба да бидат способни да комуницираат со лесно разбирлив материјал “

 

Резиме

На читателите им се советува да ги прочитаат наодите и препораките на поврзаните страници во целост и, ако е можно, надвор од нив. Потоа ќе најдете интересни преписки со изјавите на политиката и мејнстрим медиумите.

Целата работа е уште еден пример за проституција на науката во служба на политичката моќ. Од психолошко-научен аспект, незабележано влијание врз свеста на населението се спроведува систематски и со тоа нивното однесување е насочено однадвор во политички посакуваната насока.

Пред се, треба да се направи да се верува и да им се верува на политичките и научните власти. Слободната личност која се определува од сопственото знаење е елиминирана без таа самата да го забележи тоа.

Тоа оди целосно во насока на Орвеловата дистопија „1984“. Надворешното насилство, како и во претходните тоталитаризми, во голема мера може да се избегне на овој начин и да се одржи симулацијата на демократијата.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА