Симнете ја нашата Андроид апликација

Професорот Бакди: зошто толку многу луѓе умираат по вакцината на Фајзер?

Проф. Бакди - Реакциите од вакцините против Ковид-19 посериозни отколку што се очекуваше

Проф. Сухарит Бакди, специјалист за микробиологија и епидемиологија на инфекции и поранешен раководител на Институтот за медицинска микробиологија и хигиена на Универзитетот во Јоханес Гутенберг во Мајнц, го коригира претходното гледиште за опасноста на вакцините засновани на гени против Ковид-19.

На сесијата 59 „ѓаволот е во деталите“ на Коронскиот комитет основан од четворица адвокати во јули 2020 година, тој објаснува зошто сè е многу полошо отколку што првично претпоставуваше.

 

 

Одиме кон катастрофа

Проф. Сухарит Бакди е несомнено еден од оние лекари кои најинтензивно предупредуваат на вакцинацијата против КОВИД-19.

Во исто време, тој никогаш не се заморува да ја потенцира компетентноста на сопствениот имунолошки систем на организмот и да нагласи дека вакцинацијата врз основа на гени против Корона не само што е крајно опасна, туку е и целосно непотребна.

 

 

Сите симптоми се замисливи. Со сите вакцини базирани на гени.

Првиот симптом на формирање на тромб во мозокот е страшна главоболка.

Другите се гадење и повраќање, вртоглавица, заматување на свеста, губење на слухот, заматен вид, парализа.

Бакди: „Формирањето на тромб во церебралните вени може да го донесе секој замислив симптом. Симптомите се многу различни “.
Исто така, можни поплаки се и кревките, неконтролирани движења на екстремитетите итн.

Овој проблем постои кај сите вакцини засновани на гени затоа што - според идејата - гените се воведуваат во крвниот систем и тие на крајот ги преземаат ендотелијалните клетки (клетките што ги поставуваат крвните садови).

 

 

Од шприцот во ендотелијалните клетки. И што се случува таму.

Лицето ја прима вакцината преку инјекција во мускулот. Инјектираните гени најпрво стигнуваат до лимфните јазли, а потоа влегуваат во крвотокот.

Таму ги зафаќаат клетките со кои доаѓаат во контакт - таканаречените ендотелијални клетки, кои ги обложуваат крвните садови како еден вид позадина.

Се очекува дека оваа апсорпција се јавува првенствено таму каде што крвта тече особено бавно - на пример во капиларите на мозокот.

Штом гените на вакцините ќе бидат зафатени од ендотелијалните клетки, тие се претвораат во шилести протеини со помош на различни процеси на синтеза на протеини.

Процесот на превод се одвива од генот до шилестиот протеин.

Овој шилест протеин сега се транспортира надвор од ендотелијалната клетка заедно со отпадните производи од процесите на синтезата на протеините, така да се каже, поставени пред вратата на клетката.

Како резултат, и шилестиот протеин и отпадните производи се презентираат во крвотокот, а со тоа и имунитетот.

 

 

Двоен пат до трагедија

Според проф. Бакди, оваа ситуација создава две опасности:

Од една страна, шилестите протеини се вклучуваат и ја активираат коагулабилноста на крвта во моментот кога ќе дојдат во контакт со крвните тромбоцити. Згрутчување на крвта, формирање на тромби, е резултатот.

Од друга страна, отпадните производи од процесите на синтезата на протеините се препознаваат од сопствениот имунолошки систем на организмот, поточно од лимфоцитите убијци.

Во согласност со нивната задача, овие сега се обидуваат да ги уништат оние (ендотелијални) клетки кои произведуваат шилестите протеини.

 

 

Овие и други реакции се секогаш кога ќе се појави шилестиот протеин

Проф. Бакди го опишува имунолошкиот систем на телото како многу добро обучен оркестар што се користи за коронавирусите од сите видови и е во состојба да ја погоди вистинската нота на вистинскиот волумен.

Нема потреба од мешање на вакцини засновани на гени - напротив: Воведувањето на овие создава конфузија во имунитетниот систем, што порано или подоцна ќе доведе до прекумерни реакции.

Оние луѓе кои сметаат дека се особено заштитени како резултат на вакцинацијата, на вистина се сензибилизирани и сè повеќе ќе бидат болни кога ќе наидат на нов или поврзан коронавирус:

„Ова може да се случи утре, следната есен или следната година, бидејќи имунолошкиот систем има долга, долга меморија “.

 

 

Поглед во живиот пекол

Во неговите претходни размислувања, проф. Бакди претпоставуваше дека инјектираните гени, доколку тие пристигнале во мускулите по администрацијата и преминувањето на лимфните јазли во циркулаторниот систем, повеќе нема да го напуштат.

Тој зборуваше за фактот дека тие таму беа „заробени“. Од оваа причина, беше заклучено, нема да има директен контакт помеѓу инјектираните гени и клетките во другите ткива, како што се црниот дроб или бубрезите.

Бакди сега го поправи ова гледиште на 59-тиот состанок на Коронскиот комитет „ѓаволот е во деталите“. „Сега знам дека веќе не сум бил во право. Се корегирам. Тие ќе го напуштат крвотокот “, објаснува тој буквално.Зошто тоа ќе се случи и какви се последиците, е прикажано подолу:

 

 

Компонентите на имунолошкиот систем работат заедно

Лимфоцитите убијци играат голема улога во она што се случува. Лимфоцитите, објаснува Бакди, одмораат во најголем дел во лимфните органи, на пример, лимфните јазли.

Малкумина од нив патролираат по телото цело време. Сепак, тие навистина имаат можност да излезат од крвотокот.

Потоа се преселуваат во органските клетки, на пример, во клетките на црниот дроб и ги скенираат за да видат дали се заразени од вируси или создаваат вируси.

Ако е така  „Убијците лимфоцити се таму за да ги убијат сопствените клетки заразени со вируси“, рече  професорот.

Втората суштинска компонента е комбинација на леукоцити и систем на комплементи. „Системот комплемент“, објаснува Бакди, „е втор каскаден систем во крвта.

Првиот е системот за коагулација. Кога е вклучен системот за коагулација, крвта коагулира.

Ако системот на комплемент е вклучен, а тоа е вклучено од антителата, тогаш самиот комплементен систем пука со проектили кон објектот на кој се прикачени антителата и исто така мобилизира средства за чистење на бели крвни клетки “.

Антителата се исто така релевантни. Овие штитат од бактерии и спречуваат влегување на вируси во клетката. Тие се исто така поврзани со системот на комплементи што го активираат.

 

 

Другата страна на паричката

„Не само што вакцинацијата е непотребна, туку и причината за вакцинација не постои. Не е точно дека не сме заштитени. Ниту, пак, е точно дека нема лек.

Ковид-19 многу добро може да се третира. Нема потреба од итно одобрување на вакцини. И кој и да го каже тоа припаѓа зад решетки.

Затоа што тоа е лага, а таа лага чини животи, вели Бакди. Бидејќи постои добрата вест дека имунитетниот систем на организмот може да се справи и со новиот коронавирус.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА