Симнете ја нашата Андроид апликација

Прво ќе се вакцинира потоа ќе се гледа на несаканите ефекти

Прво ќе се вакцинира потоа ќе се гледа на несаканите ефекти

Иното одобрување на вакцината против Ковид-19 е масовен експеримент!

Научниците имаат соопштенија преку медиите од производителите на вакцини а немаат прецизно знаење за студијата!

На 20 ноември 2020 година, професорот Стефан Бекер, раководител на Институтот за вирусологија на Универзитетот во Марбург и биолог специјализиран за развој на вакцини, открива неверојатно во ZDF-Heute-Journal  (на германската телевизија) за планираната вакцинација против корона!

 

Прочитајте и уверете се:

Модератор на ZDF-Heute-Journal: „Итното одобрување на вакцината звучи некако„ многу брзо.

 

Професор Стефан Бекер: (раководител на Институтот за вирусологија, Универзитет во Марбург) и биолог специјализиран за развој на вакцини: „(...) Ова одобрување за итни случаи значи дека можеби ги немате сите податоци што ви се потребни за нормално одобрување. И овие податоци потоа се генерираат и проценуваат во текот на вакцинацијата “.

 

Модератор на ZDF-Heute-Journal:: „Сега, се разбира, нема време за опширно тестирање на ефекти и несакани ефекти, можни несакани ефекти. Колку сте загрижени? “

 

Професор Стефан Бекер: „Па, тоа беше многу голема студија за вакцини што ја направија Бионтек и Фајзер. Вакцинирани се повеќе од 40 000 луѓе и според она што го знаеме досега несаканите ефекти се прилично благи, така што не се појавиле сериозни несакани ефекти.

И сега, се разбира, кога многу луѓе се вакцинираат, односно многу повеќе од 40 000 - на крајот на краиштата, ние сакаме да вакцинираме милиони и милијарди луѓе - тогаш, се разбира, профилот на несакани ефекти ќе се следи многу внимателно.

 

Модератор на ZDF-Heute-Journal: „Но, прво одкако  ќе почни да оди сето тоа. Значи, ние ја даваме вакцината, а потоа гледаме како ќе биди,  дали е можно да има и други несакани ефекти? "

 

Професор Стефан Бекер: „Точно. Тоа е поентата на таквото итно одобрување, и потоа треба да доведе до целосно нормално одобрување веднаш штом имате доволно податоци за безбедност “.

 

Модератор на ZDF-Heute-Journal: „Сега налетав на еден збор што го кажавте, само  колку што знаеме тоа е многу интересна точка. Досега имаме информации, соопштенија за јавноста, за вклучените компании, кои се слават. Колку од сето ова е всушност научно докажано? “

 

Професор Стефан Бекер: „Па, тоа е токму она што нам како научници се уште малку ни недостасува во моментот, „прецизно познавање на студијата“ и што произлезе од тоа. И, секако регулаторните агенции за одобрување ќе ги добијат резултатите. Ние научниците сè уште немаме податоци. Но, се надевам дека  ќе ги има и во блиска иднина “.

https://www.youtube.com/watch?v=dJjJ_WFh8JM&

 

 

 

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА