Симнете ја нашата Андроид апликација

Професорот Кејхил - Луѓето над 70 години кои ќе бидат вакцинирани, најверојатно ќе умрат во рок од 2 до 3 години

Професорот Кејхил - Луѓето над 70 години кои ќе бидат вакцинирани, најверојатно ќе умрат во рок од 2 до 3 години

Целата приказна за короната е лага, вели имунологот и молекуларен биолог Долорес Кејхил.

Се тврди дека коронавирусот е смртоносен, дека нема третман, дека треба да се држиме на растојание и да носиме маски и дека вакцината против МРНК против коронавирусот е безбедна и ефикасна.

Не е, рече Кејхил, кој е член на Алијансата за светска слобода. Вакцините против короната, вели таа, прават многу штета и само ќе направат поголема штета во годините што доаѓаат.

„Луѓето над 70 години на кои им е дадена една од овие мРНК вакцини, најверојатно ќе умрат во рок од две до три години“, вели професорот Кејхил на видеото подолу.

„Ако имате триесет години и земате вакцина за мРНК, ќе умрете за пет до десет години. Покрај тоа, најверојатно ќе страдате од алергии, неврокогнитивни нарушувања, воспаленија и ќе станете стерилни “.

 

Имунологот со месеци предупредува на ризиците од вакцинацијата против корона.

Таа претходно рече дека се прават обиди да се развие вакцина против РНК вируси како што е коронавирусот со децении, но ваквата вакцина никогаш не била одобрена.

Пред широко да се усвојат вакцините против МРН, рече професорката, таа очекуваше многу луѓе да доживеат сериозни несакани ефекти или евентуално дури и да умрат.

„Луѓето можат да се разболат. По неколку дена, нивните органи можат да пропаднат и можат да умрат во рок од една недела. Јас не би земала вакцина “.

 

 

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА