Симнете ја нашата Андроид апликација

Професорот Сухарит Бакди - Ние сме во војна!

Професорот Сухарит Бакди - Ние сме во војна!

Емпатијата е основа за мирен живот и среќа. За да се води војна, емпатијата треба да се потисне. На злосторниците им стојат на располагање три средства за да ја постигнат оваа цел: пари, измама и страв, рече микробиологот Сухарит Бакди на отворањето на симпозиумот организиран од Доктори за Ковид Етика.

 

Пари за плаќање платеници, измама за заведување на населението и страв да ги замолчат оние што нема да бидат поткупени или измамени.

 

 

Бесконечна алчност

Светот е во војна со еден од неговите нај ѓаволски непријатели. Овој непријател го користи стравот како оружје: страв од вирус, страв од инфекција од здрави граѓани, членови на семејството и пријатели.

„Но, дали Корона е закана и дали е вирус убиец? Или има позади сцената воинственици кои ги води бескрајната алчност за пари и моќ? “, Праша Бакди.

„Како можете да го натерате целиот свет да верува дека постои пандемија? Зошто беа воведени смртоносните затворања?

Каква улога играа лекарите и научниците во оваа злобна игра?

Кои беа последиците од мерките на Ковидот? “, Продолжи вонредниот професор.

 

 

За иднината на човештвото

Во одреден момент, луѓето ќе сфатат дека светот е нахранет со наратив заснован на вртоглава серија безобразни лаги, рече Бакди. Тој апелираше до луѓето да станат и да се информираат.

„За доброто на нашиот некогашен прекрасен свет, за доброто на нашите деца, заради иднината на човештвото.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА