Симнете ја нашата Андроид апликација

Професорот Сухарит Бакди додава нова книга: Вакцинираните луѓе се дел од „огромниот експеримент“

Професорот Сухарит Бакди додава нова книга: Вакцинираните луѓе се дел од „огромниот експеримент“

Тој беше сериозно критикуван поради неговите ласкави изјави за мерките за корона. Сега проф. Сухарит Бакди се свртува против експерименталните инјекции за КОВИД-19 употребени во неговата последна книга. На пример, тој предупредува на формирање на тромби. Неодамна, овие се случија како резултат на вакцината на АстраЗенека. Значи проф. Бакди бил во право!

Микробиологот и епидемиологот на инфекции кој живее во Германија повеќе од педесет години, проф. Сухарит Бакди пред една година сè уште беше докажан и признат експерт во своите области. 22 години беше на чело на Институтот за медицинска микробиологија и хигиена на Универзитетот Јоханес Гутенберг во Мајнц. За време на својата кариера до денес, тој објави над 300 научни трудови од областа на имунологијата, бактериологијата, вирусологијата и кардиоваскуларните болести.

 

Во 2017 година интензивно се справи со „лудилото за птичјиот грип“ и објави книга за инфекциите со „бубалица“. Бакди исто така имаше цврсто мислење на темата „кравско лудлило“:

Бакди: „Никој никогаш не докажал дека животните кои имаат позитивен тест, но не се болни воопшто претставуваат закана “.

 

Ѕвездата на Бакди започна да опаѓа со политичарите и медиумите кога тој започна да ги разгледува сè покритично мерките на короната на федералната влада за заштита од САРС-КоВ-2 на почетокот на 2020 година.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА