Симнете ја нашата Андроид апликација

Протече видео: Врвни лекари разговараат како да ги зголемат Ковид бројките за да ги исплашат луѓето

Протече видео: Врвни лекари разговараат како да ги зголемат Ковид бројките за да ги исплашат луѓето

Се појавија снимки на кои се гледа како американски лекари разговараат како да се зголемат бројките на корона за да се исплаши јавноста да се вакцинира

Повторувањето на видео конференцијата на „Зум“ помеѓу лекарите и директорот за маркетинг во Регионалниот медицински центар „Здравство Нов Хановер“ открива внатрешна дискусија за манипулирање со случаите со КОВИД и податоците на смрт за да се крене паника во јавноста.

Една од докторите, Мери Рудик, сугерираше дека болниците „треба да ја плашат јавноста пострашно“ со зголемување на бројот на пациенти со КОВИД, за да можат лажно да им кажат на луѓето: „Ако не се вакцинирате, ќе умрете“.

Таа помисли да ги изброи пациентите кои се уште се во болница, но веќе го напуштија одделот за корона.

Друг лекар посочи дека овие пациенти „оздравеле“. „Мислам дека тоа исто така треба да се нагласи, бидејќи кога сте надвор од изолација, исчезнувааат од статистиката за корона, тоа е точно“, рече Рудик.

Ајде да бидеме директни: „Ако не ја добиете вакцината, ќе умрете“, рече таа во смеа.

 

Изговори, лаги и лицемерие

Откако овие шокантни признанија станаа вирални на Интернет, Новант Хелд објави соопштение во кое се тврди дека разговорот со Зум за да ја доведе во заблуда јавноста е само „отворена дискусија“ меѓу здравствените работници.

Членовите на тимот вклучени во овој фрагмент од внатрешен состанок доживуваат најголем број примени и смртни случаи во КОВИД-19 болницата  во оваа пандемија, и покрај фактот дека се широко достапни безбедни и ефикасни вакцините.

Тоа беше отворена дискусија помеѓу медицинските професионалци и професионалците за комуникација за тоа како можеме подобро да ја пренесеме тежината на ситуацијата во нашите болници и заедници.

Особено, податоците што ги споделуваме не вклучуваат пациенти кои остануваат во болница за компликации со КОВИД-19, иако тие веќе не се позитивни на КОВИД-19, така што тие не даваат целосна слика за целокупното влијание на КОВИД-19 врз нашите пациенти и нашите болници.

Ние остануваме загрижени за нивото на дезинформации во нашите заедници и постојано се стремиме да бидеме потранспарентни и да ја претставиме целата приказна.

Континуираниот пораст на престојот во болница јасно покажува дека треба да направиме повеќе за да стигнеме до нашите заедници со овие пораки.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА