Симнете ја нашата Андроид апликација

Протести во Берлин: Учесниците извикуваат „Мир, слобода, без диктатура“ - видео во живо

Протести во Берлин: Учесниците извикуваат „Мир, слобода, без диктатура“ - видео во живо

„Една година заклучување - СТОП!, доволно е!“: Под ова мото, демонстрантите против Корона диктатурата маршираа од Фридрихстрасе до Бранденбуршката порта денес во 13 часот. Демонстрација потоа ќе се одржи на Александарплац од 16 часот. Според полицијата, протестот бил регистриран за 1.000 учесници под мотото „Спуштете ги маските - нема повеќе заклучување“.

Во 14 часот, протестниот погон со 600 пријавени учесници започна на Олимпискиот плоштад во Шарлотенбург, дестинацијата беше до центарот на улицата Дирксенстрасе. Мотото на протестниот погон: „Слободни медиуми, вистинско известување“.

Друга парада започна во 14 часот во Панков, која исто така се движеше кон сентарот на улицата Дирксенстрасе. Ова протестно патување беше регистрирано за 300 учесници. Протестниот погон беше посветен против левиот и на десниот екстремизам.

 

Сабота 13-ти март: 16 престолнини - 16 демонстрации

Денес во сабота, на 13-ти март, демонстрациите против политиката на заклучување на владата ќе се одржат истовремено во 16-те главни градови на сојузните држави. Пред добра година, за прв пат во Германија беше нарачана блокада во пандемијата на короните.

Организаторите на демо-натписите на својата веб-страница под мотото „Доста е!“: „Затворањето на училиштата, изолацијата и банкротите не спасуваат животи“ ...

https://www.youtube.com/watch?v=PEGP0apKf2E

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА