Симнете ја нашата Андроид апликација

Протекоа шокантни податоци од САД: 48.000 осигурани на Медикер починаа кратко време по вакцинацијата

Протекоа шокантни податоци од САД: 48.000 осигурани на Медикер починаа кратко време по вакцинацијата

Критичкиот адвокат Томас Ренц од Охајо неодамна објави шокантни податоци од серверите на американското здравствено осигурување Медикер:  48.465 пациенти починале во рок од 14 дена од вакцинацијата против Ковид

Ренц беше вклучен во неколку случаи за измама или кршење на медицинските граѓански слободи од страна на американските федерални агенции и се прослави како адвокат во оваа област.

Во својот говор на настанот на турнејата ReAwaken America, тој изрази особена чест за укажувачите, бидејќи тие и откриваат важни информации на јавноста. Ова е случај и со податоците на Медикер: дојавувач  ги објави податоците од „Центрите за услуги на Медикер и  Медикејд“  до Ренц.

Нивните бази на податоци содржат информации за околу 59,4 милиони корисници. Тоа е помалку од 20% од американското население. Пред се, таму се осигуруваат стари или инвалидни лица.

Како резултат на тоа, 48.465 осигурани лица од Медикер починаа во рок од само 14 дена од вакцинацијата против Ковид. Од нив, 19.400 биле под 81 година и 28.065 биле 81 или постари.

Особено зачинето: Според ЦДЦ, не се официјално вакцинирани во првите две недели по вакцинацијата - степенот до кој овие смртни случаи се поврзани со вакцинацијата и се пријавени и испитани останува целосно отворен.

 

Остри критики за „прикривачите на фактите злото“

Уште во јули, Ренц во јавноста донесе информации од известувач - програмер и аналитичар за здравствени податоци, според кои податоците од ЦМС содржат најмалку 45.000 смртни случаи во врска со вакцините против „Ковид“.

Самопрогласените „прикривачи на фактитге злото“ ја нарекоа оваа дезинформација во тоа време, сепак, тие не беа во можност да обезбедат контра-докази, но првенствено се повикаа на ЦДЦ и нивните бази на податоци (за кои се знае дека се полни со дупки благодарение на „недоволното известување“ ).

Во својата презентација, Томас Ренц дава увид во суровите податоци од серверите на Медикер и остро ги напаѓа „прикривачите на фактитге злото“: Тој ги обвинува за пропаганда и ширење дезинформации.

Тој, исто така, навлегува во безбедноста на лековите ивермектин и хидроксихлорокин, кои, според многу медицински професионалци, се докажале многу пати во третманот на „Ковид-19“.

Ренц го доведува во прашање тврдењето дека овие лекови се небезбедни, честопати повторувани од „прикривачите на фактитге злото“: Ивермектин, на пример, веќе беше препишан на 142.778 пациенти од Медикер во 2021 година - вклучително и пациенти со Ковид.

Формирајте свој суд - можете да го погледнете целото предавање овде (на оригинален англиски јазик):

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА