Симнете ја нашата Андроид апликација

Протекоа тајните договори на Фајзер

Протекоа тајните договори на Фајзер

Хаштагот #PfizerLeak е во трендовите на Твитер, бидејќи штотуку беа објавени меѓународните договори за вакцината против Ковид-19, кои Фајзер се обиде да ги задржи со големи напори.

Овие документи се чуваат во тајност - но Албанија не се држеше до договорот и корисник на Твитер успеа да ја сподели содржината.

Клучен цитат за долгорочни несакани ефекти:

„Купувачот признава дека долгорочните ефекти и ефективноста на вакцината во моментов се непознати и дека може да има несакани ефекти од вакцината кои во моментов се непознати“.

 

Државата што плаќа мора да му плати на Фајзер за нарачаните дози,
1) без оглед на тоа колку всушност биле искористени
2) без оглед дали се медицински одобрени (овие договори беа склучени пред одобрувањето од ЕУ!)
3) и дали договорените дози се испорачани во рамките на очекуваниот датум на испорака.

Единствената причина да се отповика пратката на Фајзер ќе биде ако е во спротивност со Тековната добра практика за производство, регулирана од ФДА.

Ова е важна точка, бидејќи овие стандарди не кажуваат апсолутно ништо за новата технологија на гРНК и затоа ваквите проблеми со вакцината воопшто не се засегнати.

 

 

Обврска за правна одбрана:
Купувачот со ова се согласува да ги заштити Фајзер, БиоНТех (и) нивните филијали од и против сите тужби, побарувања, барања, загуби, штети, обврски, порамнувања, казни, парични казни, и трошоци “.

Во случај на правни тешкотии, државата мора да ги плати сите трошоци и да ги покрие загубите на Фајзер.

Документите исто така откријаа дека Фајзер наплатува огромни суми за вакцината, особено од Израел - платени од даночниот обврзник.

Документот во целост може да се погледне овде

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА