Симнете ја нашата Андроид апликација

Пронаоѓач на гРНК вакцината  -  Ги информирав властите за опасностите од оваа вакцинација

Пронаоѓач на гРНК вакцината - Ги информирав властите за опасностите од оваа вакцинација

Додека ПЦР-тестот играше централна улога во првата фаза на Ковид кризата, втората нова технологија сега е од голема важност: мРНК технологијата со генетски модифицираните вакцини.

Познато е дека пронаоѓачот на ПЦР-тестот, нобеловецот Кери Мулис, експресно не сакаше неговиот изум да се користи за дијагноза.

Ново е, сепак, што пронаоѓачот на мРНК вакцинацијата, Роберт Мелоун, не се согласува со тоа како се игнорираат тековните безбедносни ризици во врска со вакцинацијата против Ковид.

Во тричасовно интервју за научниот емисија Темен коњ, Мелоун изрази загриженост за фактот дека, спротивно на она што го тврдат производителите, мРНК нанолипидните честички не остануваат на местото на пункцијата во надлактицата, туку се дистрибуираат низ целото тело.

Особено експлозивно се чини дека Мелоун потврди дека тој самиот го информирал регулаторниот орган ФДА за безбедносните ризици што влијаат и на цитотоксичното дејство на шилестиот протеин.

Оваа и друга критика изразена во текот на интервјуто е особено релевантна затоа што е тешко на Мелоун да му се даде атрибутот „анти-вакцинација“.

Тој рече дека тој и неговата сопруга биле вакцинирани со вакцината Модерна. Уште поважно е неговото барање од ФДА отворено и транспарентно да ги соопштува безбедносните ризици.

Мелоун изрази голема загриженост за легитимната предпазливост за влијанието на генската вакцинација врз плодноста на младите и идните генерации.

Тој ја критикуваше цензурата на критичките изјави на социјалните медиуми и во академски контекст како закана за општеството.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА