Пронаоѓачот на гРНК вакцинацијата: „Ги информирав властите за опасностите од оваа вакцинација“

Пронаоѓачот на гРНК вакцинацијата: „Ги информирав властите за опасностите од оваа вакцинација“

Додека ПЦР тестот одигра централна улога во првата фаза од кризата со Ковид, втората нова технологија сега е од големо значење: технологијата гРНК во генетски модифицираните вакцини

Познато е дека пронаоѓачот на ПЦР тестот, нобеловецот Кари Мулис, експресно не сакал неговиот изум да биде разбран за дијагноза. Она што е ново, сепак, е дека пронаоѓачот на вакцинацијата со гРНК, Роберт Мелоун, не се согласува со тоа како се игнорираат тековните безбедносни ризици во врска со вакцинацијата против Ковид.


Во тричасовноата изјава за научниот подкаст Црн Коњ (во превод), Мелоун изрази загриженост за фактот дека, спротивно на она што го тврдат производителите, нанолипидните честички на гРНК не остануваат на местото на пункција во надлактицата, туку се дистрибуираат низ телото. .

Изгледа особено експлозивно што Мелоун потврди дека тој самиот ја известил регулаторната управа ФДА за безбедносните ризици кои исто така влијаат на цитотоксичниот ефект на шилестиот протеин.

Оваа и другите критики изразени во текот на изјавата се особено релевантни бидејќи е тешко на Малоун да му се даде атрибут „антивакцинација“. Тој рече дека тој и неговата сопруга биле вакцинирани со вакцината Модерна.

Уште поважно е неговото барање до ФДА да ги соопштува безбедносните ризици отворено и транспарентно.

Мелоун изрази голема загриженост поради легитимната загриженост за ефектот на генската вакцинација врз плодноста на младите луѓе и идните генерации.

Тој ја критикуваше цензурата на критичките изјави на социјалните мрежи и во академски контекст како закана за општеството.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА