Симнете ја нашата Андроид апликација

Претседателот на медицинскиот синдикат во Токио ги советува сите лекари да користат ивермектин за борба против Ковид

Претседателот на медицинскиот синдикат во Токио ги советува сите лекари да користат ивермектин за борба против Ковид

Шефот на Медицинската асоцијација во Токио ги повика лекарите и пациентите со корона да земаат ивермектин, за кој верува дека ќе помогне во борбата против Ковид

На прес-конференција на 13 август, др. Харуо Озаки разговараше за употребата на лекот во борбата против зголемениот број на „инфекции со корона“.

„Ако ги споредиме земјите во Африка кои дистрибуираат ивермектин еднаш годишно со земјите што немаат ивермектин ... мислам, тие не дистрибуираат ивермектин за превенција од корона, туку против паразитски болести ... Во секој случај, ако ја погледнеме Короната Гледајќи ги бројките во земјите што дистрибуираат ивермектин, бројот на случаи е 134,4 на 100,000, а бројот на смртни случаи е 2,2 на 100,000 “, рече др. Озаки.

„Во африканските земји кои не обезбедуваат ивермектин: 950,6 случаи на 100,000 и 29,3 смртни случаи на 100,000“, додаде тој. „Разликата е јасна.

Сега е време да започнете со употреба на ивермектин

„Се разбира, овие бројки не сугерираат дека ивермектин е ефикасен, но се на се не можеме да кажеме дека ивермектин е апсолутно неефикасен. Барем јас не “, рече претседателот на Токиската медицинска унија.

„Мислам дека сме во ситуација кога можеме да си дозволиме да им го пружиме на пациентите овој третман“, рече тој.

Тој минатата недела за весникот Јомиури Шимбун изјави дека „сега е време да се користи ивермектин“. Тој додаде дека лекот е ефикасен и има релативно малку несакани ефекти.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА