Симнете ја нашата Андроид апликација

По смртта на претседателот на Танзанија: Шпекулативни гласини за труење

По смртта на претседателот на Танзанија: Шпекулативни гласини за труење

Претседателот на Танзанија Џон Магуфули стоеше цврсто и им го забрануваше влезот во Танзанија и им блокираше пристап до богатите минерални суровини во земјата.

Официјалното лице кое разговараше со дописникот на Новинскиот канал KDRTV News во Танзанија, побара анонимност, поради чувствителноста на информациите, кои исто така открија дека ги испитуваат сите одводи и ќе дојде со убедлив извештај за тоа како почина нивниот сакан претседател д-р Џон Помбе Магуфули човек кој беше многу енергичен и здрав.

Читајте ја целата сторија на KDRTV News на англиски јазик

 

Претседателот доби 27 милиони евра од ЕУ за борба против Ковид-19, условот беше усогласеност со упатствата на СЗО, т.е. строги заклучувања, тестови, барање за маска и програма за вакцинирање против Ковид-19. Танзанија ја прогласи короната во земјата за „завршена“ кратко потоа, во мај.

Набљудувачите очекуваат од неговиот наследник да ги направи сите овие правила задолжителни. Таа веќе е пофалена за нејзиниот изглед со заштита на устата и носот како пример за граѓаните на Танзанија.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА