Симнете ја нашата Андроид апликација

По вакцинацијата церебрална хеморагија кај тројца млади Норвежани

По вакцинацијата церебрална хеморагија кај тројца млади Норвежани

Во Норвешка, три млади луѓе имаат развиено згрутчување на крвта или крварење во мозокот откако биле вакцинирани со вакцината на АстраЗенека. Дали постои поврзаност со вакцинацијата сега се испитува.

 

Внимателно следење на несаканите ефекти

Трите лица кои биле погодени  работеле во здравствениот сектор. Вакво нешто е многу ретко, но многу сериозно, рече Стеинар Мадсен од агенцијата за лекови, норвешкиот радиодифузер НРК. Исто така, беа пријавени неколку случаи во кои млади вакцинирани лица имаа крварење на кожата или модринки, рече Сигурд Хортемо од Фолкехелеиниститут. Ова може да биде индикација за низок број на тромбоцити, што пак може да предизвика внатрешно крварење.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА