Потеклото на терминот Lockdown има поврзаност со денешната ситуација

Потеклото на терминот Lockdown има поврзаност со денешната ситуација

Според берлинскиот лингвист Анатол Стефанович, терминот “Lockdown" може да се следи до затворањето на затворениците во затвор; оваа блокада беше наметната по нападот со нож врз Хуан Валехо Корона во 1973 година. Во врска со ова, зборот значи „заклучување на затворениците во нивните ќелии како последица на немири на затвореници“

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА