Поранешниот претседател Ево Моралес: Политиките на новиот светски поредок има за цел да го истенчат „вишокот од популацијата“

Поранешниот претседател Ево Моралес: Политиките на новиот светски поредок има за цел да го истенчат „вишокот од популацијата“

Поранешниот боливиски претседател Ево Моралес на дискусија на тркалезна маса за соработката меѓу Русија и јужноамериканските земји рече дека има големи сомневања за пандемијата

Тој рече дека ги прочитал документите на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). „И што пишуваше?

Дека политиките на Новиот светски поредок имаат за цел да го истенчат „вишокот население““, рече Моралес, претседател на МАС-ИПСП (Движење кон социјализам - политички инструмент за суверенитет на народите).

„Вишокот население“ се однесува на стари лица и лица со посебни потреби. Во некои случаи, сиромашните и обичните луѓе, исто така, се сметаат за проблем за капитализмо -  Кавсашун Њуз.

Моралес рече дека земјите треба да ја водат фармацевтската индустрија бидејќи здравјето е човеково право, а не приватна работа.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА