Симнете ја нашата Андроид апликација

Пол Крег Робертс - Пандемијата е само почеток, иднината е мрачна!

Пол Крег Робертс - Пандемијата е само почеток, иднината е мрачна!

Пол Крег Робертс е американски економист и публицист. Тој беше помошник секретар на Министерството за финансии за време на администрацијата на Реган и е познат како ко-основач на програмата за економска политика на администрацијата на Реган.

Драги читатели, ова е најважниот и најстрашниот од сите написи за „Ковид“. „Вакцината“ против „Ковид“ предизвикува телата на вакцинираните да произведуваат варијанти кои стануваат се повеќе смртоносни и може да ја избришат човечката популација.

Вакцинираните се оние кои го исфрлаат вирусот и ја шират болеста. Со други зборови, кампањата за вакцинација го шири вирусот, не го запира. Се чини дека научниот доказ за поддршка на овој заклучок е убедлив.

Затоа, или здравствените власти се полни со целосно неспособни и глупави луѓе, или „Ковид“ политиката  е насочена кон намалување на населението. Во секој случај, пандемијата само што започнува и најлошото допрва доаѓа.

Застрашувачки предупредувања од двајца врвни вирусолози за инјекции против Ковид: игнорирани од владата и големите медиуми

Џоел С. Хиршхорн

Ако двајца научници од висок профил дојдат до слични заклучоци во врска со актуелниот глобален притисок да се вакцинираат сите луѓе со експерименталните вакцини против Ковид, треба внимателно да погледнеме.

И двајцата многу искусни научници имаат целосно негативен став за напорите за вакцинацијата. Тие не само што се неефикасни, туку укажуваат и на негативни здравствени последици за светската популација. Овие двајца признати медицински истражувачи, кажувајќи ја вистината, го прават Фаучи да изгледа невешт, измамен и опасен како што навистина е.

Оваа статија зборува за тоа како Фаучи не само што поттикна погрешно, потенцијално катастрофално решение за пандемијата, туку го блокираше вистинското.

Голем дел од она што двајцата вирусолози го велат е од техничка природа. Оваа статија ги поедноставува нивните контроверзни пораки без да го изгуби нивното суштинско значење. Јавноста треба да ги разбере нивните предупредувања што ги побиваат сите владини, здравствени службеници и големата медиумска пропаганда што промовира вакцини.

 

Предупредување! Ако читате понатаму, може да бидете депресивни.

Д -р Лук Монтание

Прво, начинот на размислување на Др. Лук Монтание, француски вирусолог и добитник на Нобеловата награда за медицина во 2008 година, за неговото откритие на вирусот на хумана имунодефициенција (ХИВ).

Има докторат по медицина. Но, има многу повеќе што го прави одличен експерт: Тој има добиено повеќе од 20 големи награди, вклучувајќи ги Францускиот национален орден за заслуги и Легијата на честа.

Добитник е на наградата Ласкер, наградата Шил, наградата Луи Жанет за медицина, наградата Гаирднер, наградата Златна плоча на Американската академија за достигнувања, Меѓународната награда Кралот Фајсал (позната како Арапска Нобелова награда).

Тој беше многу посветен на откривање на опасностите од вакцините против КОВИД-19, кои сеуште се во експериментална фаза, но, за жал, наскоро би можеле да бидат целосно одобрени.

Вакцините не го спречуваат вирусот, тврди истакнатиот виролог, тие го прават спротивното - тие го „хранат вирусот“ и му олеснуваат да се развие во посилни и поносливи варијанти. Овие нови варијанти на вируси се поотпорни на вакцинација и можат да имаат повеќе здравствени последици отколку нивните „оригинални“ верзии.

Монтание ја опишува програмата за масовна вакцинација како „неприфатлива грешка“ и „научна, како и медицинска грешка“. Неговото тврдење вели: „Историските книги ќе покажат дека ... вакцинацијата е таа што ги произведува варијантите.“

Со други зборови, „Постојат антитела направени од вакцината“ кои го принудуваат вирусот „да премине на друго решение“ „или да умре“. Тука се создаваат варијантите “. Варијантите се „производство и резултат на вакцинацијата“. Застани и размисли за овие мисли. Дали некогаш сте слушнале подобро објаснување за тоа како се појавуваат варијантите?

Тој зборува за мутација и засилување на вирусот преку феномен познат како зајакнување зависно од антитела (АДЕ). АДЕ е механизам што ја зголемува способноста на вирусот да влезе во клетките и да предизвика влошување на болеста.

Податоците од целиот свет потврдуваат дека АДЕ се јавува во САРС-КоВ-2, што предизвикува КОВИД-19, вели Монтаниер. „Истото е во секоја земја: скалата на вакцинација е проследена со скалата на смрт“. Тоа звучи како она за што слушаме многу сега, имено ескалирачки, револуционерни инфекции што убиваат некои луѓе. И оваа спирала и катастрофа можеби нема крај.

Во документарец во ноември 2020 година, тој ги нагласи штетните и ирационални закони за маски, заклучувања, карантини и злоупотреба за измама од владата и се залагаше за употреба на ефективни третмани за КОВИД, како што е хидроксихлорокин.

Филмот беше забранет за Јутјуб и повеќето други мејнстрим мрежи. До тој момент, Фаучи успеа да спречи широка употреба на евтини генерички лекови за КОВИД и ја продолжи стратегијата за чекање на вакцината.

Монтание беше гласен критичар на кампањата за масовна вакцинација. Во писмото до претседателот и судиите на Врховниот суд на Израел, кој ја започна најбрзата и најмасовната кампања за вакцинација во светот, Монтание се заложи за негово суспендирање. Тој рече: „Сакам да ги завршам потенцијалните опасности од овие вакцини во политика за масовна вакцинација.“ Еве ги:

1. Краткорочни несакани ефекти: Ова не се нормални локални реакции што се јавуваат при секоја вакцинација, туку се сериозни реакции кои влијаат врз животот на примателот, како што е анафилактичен шок поврзан со која било компонента на мешавината на вакцината или тешки алергии или Автоимуна реакција до клеточна аплазија.

Оваа група, исто така, вклучува голем број фатални проблеми со крвта кои вклучуваат згрутчување на крвта и губење на тромбоцитите, што доведува до мозочен удар, церебрална хеморагија и други последици.

 

Недостасува заштита од вакцинацијата:

2.1 Индуцираните антитела не неутрализираат вирусна инфекција, напротив, во зависност од примателот, ја фаворизираат. Последно можеби веќе бил асимптоматски изложен на вирусот. Природно индуцираните антитела можат да се натпреваруваат со антителата предизвикани од вакцината.

2.2 Производството на антитела предизвикани од вакцината кај високо изложената популација доведува до избор на варијанти кои се отпорни на овие антитела. Овие варијанти можат да бидат повеќе вирулентни или повеќе преносливи. Ова е она што го доживуваме сега. Бескрајна трка помеѓу вирус и вакцина која секогаш ќе излезе во корист на вирусот.

Долгорочно влијание: Спротивно на тврдењата на производителите на вакцини за гласник-РНК, постои ризик вирусната РНК да биде интегрирана во човечкиот геном. Нашите клетки се способни да ја превртат транскриптазната РНК во ДНК. Дури и ако ова е ретка појава, не може да се исклучи неговиот премин низ ДНК на герминативните клетки и неговото пренесување на идните генерации.

Неговото резиме: „Во обзир на непредвидливата иднина, подобро е да се воздржите“. Сепак, за повеќето луѓе ќе биде исклучително тешко да се спротивстават на сите прописи за принуда и вакцинација.

Уште во април 2020 година, пред сите разговори за варијантите и пред воведувањето на експерименталните вакцини, Монтание ги повика луѓето да одбијат вакцинација против КОВИД-19 штом ќе стане достапна.

Секогаш треба да се има на ум неговата главна порака: „Наместо да ја спречите инфекцијата, вие би ја забрзале инфекцијата“. Денес, новите варијанти на САРС-КоВ-2 што ги инфицираат вакцинираните луѓе ја докажуваат неговата теза. Според неговиот научен начин на размислување, масовните вакцини може да предизвикаат нов, смртоносен бран на пандемиски инфекции.

Што се однесува до многу рекламираниот и надежен имунитет за стадо, тој рече: „Вакцините од Фајзер, Модерна и Астра Зенека не спречуваат вирусот да се пренесува од човек на човек, а вакцинираните се исто толку заразни како и оние кои не се. Затоа, надежта за „колективен имунитет“ со зголемување на бројот на вакцинирани луѓе е целосно безнадежна “.

Од позитивна страна, тој се залага за следново: „Третман на инфекција рано со ивермектин и бактериски антибиотици, бидејќи постои бактериски кофактор што ги зголемува ефектите на вирусот“.

 

Д-р Ванден Боше

Луцидните ставови на Монтание беа поткрепени со угледниот белгиски вирусолог др. Ванден Боше. И тој има значителни референци што вреди да се земат во предвид неговите ставови. Има докторат по вирусологија на Универзитетот во Хохенхајм, Германија.

Бил професор на универзитети во Белгија и Германија. Во Германскиот центар за истражување на инфекции во Келн, тој беше шеф на канцеларијата за развој на вакцини. Во приватниот сектор, работел за неколку компании за вакцини (GSK Biologicals, Novartis Vaccines, Solvay Biologicals) каде работел во истражување и развој на вакцини. Работел и во Глобалната алијанса за вакцини и имунизација (ГАВИ) во Женева како виш менаџер на програмата за ебола.

Неговите ставови беа анализирани во неодамнешна статија. Тој, исто така, гласно зборуваше за запирање на масовните програми за вакцинација. Тој верува дека ако вакцинациите не се прекинат, тие би можеле да доведат до развој на се посилни варијанти на вирусот додека не завладее „супер вирус“ и истребат голем број луѓе.

Ова е неговиот смел став:

„Со оглед на огромниот износ на имунитет предизвикан од масовни кампањи за вакцинација и придружни мерки за ограничување, тешко е да се замисли дека човечкото мешање нема да ја претвори пандемијата КОВИД-19 во неверојатна катастрофа за глобалното и индивидуалното здравје“.

Ова е суштински дел од неговите размислувања. Практично се што е направено во контекст на пандемијата не гарантира дека вирусот ќе биде елиминиран. Наместо тоа, тоа е селективно вирусно „имунолошко бегство“ во кое вирусите продолжуваат да се излачуваат од заразените бидејќи неутрализирачките антитела не можат да го спречат вирусот да се реплицира и елиминира.

Еволутивниот притисок за селекција врз вирусот преку „имунолошко бегство“ создава се повеќе вирулентни соеви на вируси кои имаат конкурентна предност во однос на другите варијанти и се повеќе имаат потенцијал да ја пробијат одбраната на антителата.

Одбрана обезбедена од имунолошкиот систем предизвикан од вакцина. Ова е „отпорност на вакцини“. Производителите на вакцини се обидуваат повторно и повторно да ги надминат варијантите, но не успеваат.

Затоа тие продолжуваат да се потпираат на засилувачки и годишни вакцини. Ова е пристапот „повеќе е подобро“. Ова е поткрепено со сузбивање на многу негативни факти за вакцините од главните медиуми.

Застрашувачка прогноза од Боше е дека најлошото од пандемијата допрва доаѓа. Тешко е да се поверува кога размислувате за сите лоши вести за случаи, хоспитализации и смртни случаи. Но, тој верува дека сега го доживуваме мирот пред последното невреме. Замислете нов бран инфекции што е далеку полош од се што сме виделе досега, вели Боше.

Како тоа ќе се случи? Е има повеќе мутанти или варијанти на кои адаптивниот имунолошки систем има мал отпор поради вакцинацијата. Во исто време, доколку луѓето не преземат голем број мерки за зајакнување на нивниот природен имунитет, ефективноста на вродениот или природниот имунолошки систем ќе се намали.

Боше постојано истакнува дека нема докази дека сегашната глобална програма за масовна вакцинација, која беше воспоставена додека се уште има значителен број на инфекции, е без преседан и дека нема научни докази дека таа функционира. Поради ова, во голема мера се игнорира.

Тој нагласува дека историските програми за вакцинација отсекогаш ја истакнувале важноста на профилактичката вакцинација на популациите во отсуство на притисок од инфекција.

Тој, исто така, тврди дека ситуацијата би била сосема поинаква доколку се користат други видови вакцини кои нудат стерилизиран имунитет, т.е. Х. кои спречуваат омекнување на имунитетот и ги убиваат сите вируси кај вакцинираните.

Повеќето луѓе не сфаќаат дека сегашните експериментални вакцини всушност не го убиваат вирусот и дека и вакцинираните и невакцинираните го исфрлаат вирусот.

Овие вакцини не го спречуваат пренесувањето на вирусот. И сите мерки што се преземаат за да се спречи заразата едноставно не се доволно ефикасни за да спречат широко ширење на вирусот во неговите различни форми.

Еве го неговиот севкупен став: „Во прашање е само една работа во моментов, а тоа е опстанокот на нашата човечка раса, искрено“.

Но, постојат посилни зборови што Боше неодамна ги кажа на кои треба да се внимава:

Секој таму, кој е „делумно“ или „целосно“ вакциниран, е систем за инкубација во одење, што ги става сите други во ризик да се заразат со смртоносна „варијанта“ предизвикана од вакцината, која може да ги убие. „Вакцинираните“ се движечки убијци кои ги пренесуваат болестите на другите.

Вакцинирањето против грипот на фаучи не е само глупаво, туку и форма на убиство, бидејќи невакцинираните луѓе сега се изложени на ризик да заболат од смртоносните болести што се произведуваат во телото на вакцинираното лице.

Ако Трамп не ја воведе вакцината, пандемијата одамна ќе исчезнеше. Меѓутоа, додека неговите вакцини продолжуваат да се туркаат ...  „Делта“ варијантата се шири како пожар, што наскоро ќе биде проследено со други „варијанти“ кога ќе влеземе во есенската сезона “.

Ова е исто така многу силна гледна точка. „Програмата за масовна вакцинација е ... неспособна да генерира имунитет на стадото“. Ако тоа е вистина, има мала надеж за крај на Ковид пандемијата.

Кое е решението? Боше ја идентификува неопходната алтернатива за сегашните масивни напори за вакцинација. Тој вели: „Овој прв критичен чекор може да се постигне само ако програмата за масовна вакцинација веднаш се прекине и се замени со широка употреба на антивирусни хемопрофилактички лекови, додека истовремено се посветуваат масивни ресурси за јавно здравје на раниот третман со повеќе лекови за Ковид -19 болеста.

“Ова се однесува на првичните протоколи за домашно / амбулантско лекување базирани на евтини, безбедни и целосно одобрени генерички како што се ивермектин и хидроксихлорокин; тие исто така дејствуваат како превентивни агенси. Така, и двајцата вирусолози ја поддржуваат употребата  што Фаучи ја блокираше.

Следниве препораки за акција се исто така од Боше: „Понудете им бесплатно на сите пациенти кои бараат рано лекување со неколку лекови. Спроведување кампањи за промовирање на здрава исхрана и живот “.

Со други зборови, луѓето треба да преземат чекори за зајакнување на нивниот природен имунитет. Тие вклучуваат витамини и додатоци, вклучувајќи го и овој коктел: витамин Ц, витамин Д, цинк и кверцетин.

 

Заклучоци

Одвојте момент да размислите дека на Банон шоуто на 21 август, Патрик Вуд заклучи дека сите достапни податоци од САД и Европа покажуваат дека приближно 100.000 луѓе починале од експерименталните вакцини против КОВИД.

Се согласувам со оваа проценка. И додека го прочитате ова, ФДА можеби веќе целосно ја одобри вакцината на Фајзер.

По разгледувањето на сведочењето на овие двајца експерти, соодветно е да се критикува она што го велат актуелните владини претставници, имено обвинувајќи ги невакцинираните за порастот на случаи на КОВИД, хоспитализации и смртни случаи.

Главната алтернатива на ова размислување е дека вакцинираните се тие што ги предизвикуваат пандемиските проблеми, вклучувајќи ги и варијантите. Јасен заклучок е дека сегашните вакцини се неефикасни, незаштитени и опасни.

Она што ни треба е целосно нов концепт за вакцини против КОВИД. Можеби има компании кои работат на тоа. Ова ќе го загрози бизнисот од трилиони долари на сегашните производители на вакцини.

Ако луѓето, властите и институциите на власт ги слушаат овие двајца многу паметни луѓе, тие би ја потрошиле целата своја енергија обидувајќи се да користат алтернативи на сегашните вакцини. Ги имаме. Особено протоколите за лекување што толку големи лекари ги развиле и ги користеле за поддршка на своите пациенти.

Многу други лекари и медицински истражувачи побараа да се прекине сегашната боназа за вакцини на големите фармацевтски компании. Во меѓувреме, за оние кои се подготвени да се соочат со фактите, станува се појасно од ден на ден дека експерименталните вакцини не се ефикасни.

Лудост е да се прави или проширува нешто што не функционира. Ова е лудиот свет во кој живееме сега, бидејќи се повеќе луѓе умираат од револуционерни инфекции, проблеми со крвта и други негативни здравствени ефекти од вакцините.

Можеби грдата вистина за вакцините нема да се открие додека не дојде до масивна, распространета смрт и покрај сите вакцини. Тогаш ќе биде предоцна да се префрли управувањето со пандемијата од глупост управувана од пари на спасоносни, медицински морални мерки.

* * * * *

Д -р Џоел С. Хиршхорн, автор на „Грешка во пандемијата“ и многу статии за пандемијата, со децении работеше на здравствени проблеми. Како редовен професор на Универзитетот во Висконсин, Медисон, тој водеше програма за медицински истражувања помеѓу колеџите за инженерство и медицина.

Како висок службеник на Конгресната канцеларија за технолошка проценка и Националната асоцијација на гувернери, тој водеше обемни студии за прашања поврзани со здравјето; сведочеше на преку 50 сослушувања во американскиот Сенат и Претставничкиот дом и напиша стотици написи и коментари во големите весници.

Тој беше доброволен член на надзорниот одбор во голема болница повеќе од 10 години. Тој е член на Асоцијацијата на американски лекари и хирурзи и американски доктори од прва линија и долго време служеше на локациите на Кетл Морен.

Извор: The Pandemic Is Only Beginning, the Future is Dire

Превод: Футв Медиа

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА