Симнете ја нашата Андроид апликација

Политичар во Холандија - Сите „теории на заговор“ поврзани со Ковид се остваруваат!

Политичар во Холандија - Сите „теории на заговор“ поврзани со Ковид се остваруваат!

Пред 18 месеци тоа сè уште беше незамисливо: состојба на медицински апартхејд, КјуЕр општество и општество во кое социјалното исклучување стана закон.

Сите тие беа теории на заговор. Но, денес овој спектар е тешка, секојдневна реалност на сè повеќе места, рече пратеникот Гидеон ван Мејерен (ФВД) во средата за време на дебатата за Корона.

Тој посочи дека сè повеќе луѓе почнуваат да сфаќаат дека целата политика на Короната се заснова на мрежа на измами. Само затоа што нема задоволителен одговор на најочигледните прашања.

 

 

Фактички неточно и многу погрешно

Зошто владата секогаш го користи ужасниот израз „инфекција“ кога се повикува на позитивни тестови? Ова е фактички неточно и многу погрешно.

И, зошто се преземаат построги мерки само заради зголемениот број на позитивни тестови, кога болниците се практично празни, а бројот на вработените во болниците дури и опаѓа?

Сигурно го сторивме ова за да ја заштитиме здравствената заштита? Сега, кога се покажа дека Ковид не е поопасен од солидниот сезонски грип, зошто да не го третираме само како што тоа го сторија многу земји, па дури и држави во САД, без да предизвикаат значителни проблеми?

Зошто сега одеднаш е потребно, за прв пат во историјата, да се вакцинираат совршено здрави деца против болест што воопшто не е опасна за децата?

Ова никогаш не се случило во холандската историја, со експериментална генетска терапија чиишто долгорочни несакани ефекти се целосно непознати.

И што вели владата за многу стотици илјади совршено здрави млади луѓе кои честопати неволно се инјектирале само затоа што им било кажано дека потоа ќе ја повратат својата слобода? Сега излезе дека и ова било лага.

 

 

Се повеќе и повеќе луѓе гледаат дека сме заведени, изманипулирани и лажени

„Понекогаш можете да ги измамите сите. Може да залажувате некои луѓе засекогаш, но не можете да ги залажувате сите луѓе засекогаш “, рече Ван Мејхерен.

„Се повеќе луѓе гледаат дека сме заведени, изманипулирани и лажени. Се повеќе и повеќе луѓе сфаќаат дека политиката не е борба против Короната, туку против  населението.

Форумот за демократија ќе се бори се додека оваа голема лага не се сруши како куќа со карти и Холандија не се ослободи од оваа тиранија “, рече пратеникот.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА