Симнете ја нашата Андроид апликација

Политика за народот: седум закони на Виктор Орбан во корист на Унгарија

Политика за народот: седум закони на Виктор Орбан во корист на Унгарија

Премиерот на Унгарија уште еднаш јасно покажа дека неговата земја и народ се поважни за него од плановите на  глобалистите во далечниот Брисел или Берлин.

 

Виктор Орбан неодамна имаше плакета со седум закони на националната политика за сите Унгарци поставени во областа Кастел во Будимпешта. Следното може да се прочита на металната плочка:

 

  • Домот постои само додека има некој што го сака!
  • Секое унгарско дете е нов чувар!
  • Правдата е од мала вредност без сила!
  • Ние го поседуваме само она што можеме да го браниме!
  • Секоја игра трае додека не ја добиеме!
  • Само државата има граници, нацијата нема!
  • Ниту еден Унгарец не е сам!
Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА