Повеќе од 40.000 деца се трудат во рудниците за кобалт во Конго за да можат зелените идеолози да возат електричен автомобил

Повеќе од 40.000 деца се трудат во рудниците за кобалт во Конго за да можат зелените идеолози да возат електричен автомобил

Зелените и другите самонаречени добротворци не ги интересира судбината на овие мали деца. Ова е добра илустрација за двојните стандарди со кои зелените се на потег. Сакате да го спасите светот, тогаш оставете ги малите деца да не работат како робови во рудниците за кобалт по 12 часа на ден.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА