Писмото на СЕФ до холандските пратеници ја открива нивната улога во Големото ресетирање

Писмото на СЕФ до холандските пратеници ја открива нивната улога во Големото ресетирање

На барање на Форумот за демократија, Владата објави голем број документи преку Светскиот економски форум (СЕФ). Меѓу документите е и писмо до лидерот на Д66 Сигрид Кааг

Европратеникот Пепијн ван Хувелинген (ФВД) го објави писмото на социјалните мрежи

Со писмото од 1 јули 2020 година, Каг е поканет на 51-то издание на СЕФ во Давос, Швајцарија. Борге Бренде, претседател на СЕФ од 2017 година, пишува дека разговорите ќе се фокусираат на политиката за ерата по Короната, со тема „Големото ресетирање“.

„Бидејќи копретседавате со Глобалната акциона група на СЕФ и сте член на Регионалната акциона група за Блискиот Исток и Северна Африка, вашиот придонес во работата на Големото ресетирање на годишниот состанок е клучен“, рече Бренде. „Вашето учество на консултациите во Давос, исто така, гарантира дека Холандија ќе игра важна улога во обликувањето на иднината на глобалниот трговски систем.

„Форумот ќе работи со вашиот персонал за да се осигура дека со учеството играте важна улога во обликувањето на Големото ресетирање“, му пишува Бренде на Каг.

Документот предизвикува многу реакции. „О, да, Сигрид Кааг секогаш вреска дека треба да преземете акција против дезинформациите и лажните вести за Короната. „Големото ресетирање“ беше заговор, нели?

Новинарката Анелис Стрикерс додава: „И пратениците постојано нагласуваат дека немаат поим што значат термините Големото ресетирање и „Изградете се подобро“. Доказите за (некоја форма на) предавство протекуваат “.

Време е партиите освен форумот да го постават прашањето за односот на кабинетот со СЕФ за да може коалицијата да создаде јасност. Постои преголема недоверба меѓу големите групи граѓани за важноста на меѓународното „Големо ресетирање“, вели известувачот на Телеграф, Вирд Дук.

Извор: ninefornews.nl

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА