Симнете ја нашата Андроид апликација

Петиција против пасоши за вакцинација во ЕУ

Петиција против пасоши за вакцинација во ЕУ

Неизвесно е колку добро ќе работи имунитетот и колку ќе трае. Исто така, постојат етички проблеми и проблеми со заштитата на податоците. Сега дури и СЗО објави дека одбива вакви сертификати за вакцинација.

Правото на физички интегритет и еднаков третман помеѓу вакцинираните и невакцинираните лица, кои исто така се наведени како основни права во Повелбата на ЕУ, имаат најголема етичка вредност. Овие се загрозени од сертификатот за вакцинација, бидејќи враќањето на индивидуалните основни права треба да биде поврзано со вакцинација барем на неопределено време. Ова манипулира со бесплатната одлука за вакцинирање и исто така создава еден вид дискриминација.

Бидејќи евиденцијата за вакцинација треба да се дигитализира, секогаш постои можност лични, медицински податоци да бидат украдени. Покрај тоа, не само давателите на услуги како што се патничките компании дознаваат за статусот на вакцинација, туку и индиректно, на пример, работодавците, доколку вработените не можат да патуваат по воздушен пат.

Превземено и преведено од петицијата

Петицијата можете да ја потпишете овде

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА