Петиција против задолжителното користење маски во училиштата во Македонија!

Петиција против задолжителното користење маски во училиштата во Македонија!

Петицијата ја започнал Трајче Петковски

Во петицијата се вели:

Континуираното носење маски е исклучително штетно по здравјето на нашите деца, особено што децата се приморани да носат и маски за време на часовите по физичко воспитување, спротивно на сите препораки од СЗО и експерти. Истото не е предвидено ниту во протоколот за работа во основните и средните училишта но сепак истото сеуште се практикува,

 

Затоа имаме предлог со кој многу брзо би можело да се реши целиот проблем:

 

ПРЕДЛОГ:

 

1. Засилена контрола при влез во училиштата при детектирање на евентуално болни деца.

2. Секој родител кој не се согласува со неносење маски може да продолжат со користењето маски за време на часовите. Носењето маска во значителна мера ги заштитува децата од заразување со било кој вирус , вклучувајки го и Ковид 19.

3. Секој родител може да потпише изјава дека доброволно дозволува детето да посетува училиште без маска и училиштето и наставникот нема да сносат одговорност за евентуални последици.

4. Никако не прифаќаме скрининг/тестирања на децата на неделна/дневна основа. Децата и онака имаат доволно трауми со оваа пандемија.

5. Итно укинување на користењето маски за време на часовите по физичко воспитување.

 

Петицијата можете да ја потпишете во форма со споделување овде

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА