Симнете ја нашата Андроид апликација

Петар Елпидиос Вагианакис за вакцините и белегот на Антихристот

Петар Елпидиос Вагианакис за вакцините и белегот на Антихристот

Прво прашање

  • Многу е напишано за ознаката и чипот што луѓето од времето на Антихристот ќе бидат принудени да ги стават на своите тела. Што можете да ни кажете за тоа?

Човечкото тело, чедо мое, е едно од највеличествените чуда на Божјото создание.

Можам да кажам дека човекот е единствен уникат во целото создание на Бога.

Значи, Бог сакаше нашето тело, во кое Тој ќе ја стави нашата бесмртна душа, Неговиот храм, да го обожаваме сите ние, Неговите деца, како Цар, Бог Отецот.

Библијата вели дека ние сме „храмот на живиот Бог“.

Сатаната не може да ја освои душата на една личност освен ако претходно не го освоил сопственото тело.

Затоа, тој се обидува на илјада начини да го зарази нашето тело, така што повеќе не е „храм Божји“ и на тој начин да може да управува со него.

Досега, сатаната се обидуваше да доминира над човекот искористувајќи ги неговите човечки слабости.

На овој начин тој ги направи луѓето ранливи на многу и различни големи гревови како што се неморал, дрога, убиство, магија и многу други.

Но, секогаш кога човекот ќе се покаеше за своите грешки и Бог ќе му простеше, неговите врски и планови беа скршени.

Сега сатаната мораше да најде друг начин за целосно контролирање на човечкиот ум и подобро да ги насочи, контролира и доминира мислите, желбите и емоциите на личноста.

За жал, тој го најде методот. Со вештачка компјутерска интелигенција и голем број специфични и специјализирани вакцини, овие ќе интервенираат и ќе го променат синџирот на човечкиот генетски код, ДНК.

Така, наместо да дејствува под божествената интелигенција како што Бог ја создал, мутираната човечка ДНК сега ќе дејствува според командите на вештачката интелигенција водена од сатанскиот персонал на Антихристот!

Со цел подобро да се контролира секоја личност поединечно, некои елементи од кодот во мутираната човечка ДНК ја формираат неопходната основа за создавање на идентитет, ексклузивен идентитет, со личен број кој е единствен за секоја личност.

Овој личен број на ДНК на секоја личност сега ќе биде неизбришлив, траен и неотповиклив.

Овој број на личност, на кој му претходи бројот 666, означува кому припаѓа оваа личност, и со тоа е регистриран во централниот суперкомпјутер на Антихристот, познат како „Ѕвер“, на кое сите други компјутери на сатанската антихристијанска држава ќе да бидат поврзани.

Меѓутоа, со цел сите компјутери лесно да го читаат овој човечки број, ќе се создаде симбол за кратенки на површината на човечкото тело, на челото и на раката. Стих 16 и 17

Така, секоја човечка активност, како што се заштеда, купување, продажба и воопшто секоја трансакција и активност ќе биде целосно контролирана и зависна од вашиот специфичен личен број.

Накратко, тоа ќе биде неговиот официјален идентитет. Без овој број, таа личност едноставно нема да постои.

Значи, планот на сатаната во првата фаза е да го претвори човечкото тело во мобилен примопредавател, исто како и мобилниот телефон, за да може лесно да владее над него.

 

 

Второ прашање

  • На кој начин може да се случи оваа трансформација на човечкото суштество во мобилен примопредавател, „мобилен телефон“?

За да изградиш куќа, чедо моее, ти требаат две работи.

Градежните материјали и релевантните занаетчии кои работат на нејзино градење и усовршување.

Што се однесува до материјалите потребни за изградба на новата човечка мутирана ДНК, сатаната се погрижи тие полека да се акумулираат во човечкото тело.

Тој ги пренесе на нашето тело преку она што го јадеме, пиеме и дишеме, што претходно го контаминираше со разни супстанции невидливи за окото, високото ниво на нанотехнологија.

Следно, серија од 7 високо специфични вакцини ќе играат улога на 7 специфични техники со кои ќе се направи новата мутирана човечка ДНК од супстанциите што веќе влегле во човечкото тело.

Целта на 7-те вакцини ќе биде ослабување и на крај уништување на можноста човекот преку 7-те дарови на Светиот Дух да стане „Божји храм“.

Најважната од седумте вакцини ќе биде седмата.

Седмата вакцина ќе биде крунскиот скапоцен камен на нанотехнологијата, бидејќи преку неа неотповикливиот елемент ќе се внесе во последната мутирана човечка ДНК, која го содржи потребниот код на кој е напишан бројот - печатот на секоја личност.

Повторувам, враќањето на човечката ДНК во првобитната состојба повеќе нема да биде можна и затоа оние што ќе го примат сатанскиот „печат“ ќе бидат затворени доживотно со најразорната одлука за нивното постоење.

Овој број, чедо мое, нема да биде нешто видливо што може да се отстрани од човечкото тело, туку нешто невидливо бидејќи ќе биде едно со човечката ДНК, т.е. сопствениот живот.

Тогаш овој број ќе биде поврзан со супер компјутер, познатиот „Ѕвер“, управуван од самиот антихрист и неговите следбеници, кои секако ќе имаат апсолутна моќ.

Со помош на вештачката интелигенција, која се развиваше досега, така што сега е обожена од луѓето, Антихристот и неговиот демонски персонал ќе можат да донесуваат одлуки.

Да ги контролира, совладува и насочува желбите и чувствата на секоја личност.

Било каква форма на различно размислување или реагирање ќе биде препознаена од техничката интелигенција на „Ѕверот“ и демонските следбеници на Антихристот ќе одлучат за смртта или во најдобар случај за уништување на постоењето на тој конкретен човечки примопредавател.

 

 

Трето прашање

  • Кој ќе му помогне на сатаната да го спроведе овој деструктивен план?

Луцифер, чедо мое, успеа во последните неколку години да постави многу ѓаволски луѓе посветени на него на клучни позиции во тројната светска моќ, т.е. во политиката, науката и религијата.

Така, Луцифер може да владее со:

1. Политиката, преку банкарите кои ги контролираат парите и донесуваат политички одлуки.

2. Наука, преку сатански научници кои произведуваат оружје, заразни вируси и други сатански структури способни да ги уништат човекот и Божјото создание.

3. Религијата, преку религиозните водачи подредени на него, тој полека и лукаво се грижеше да ги воздигне на водечки црковни позиции или да ги измами нивните придружници, а со тоа да ги донесе на своја страна.

Сопствените верски водачи се подготвени лесно и без отпор да ги почитуваат, спроведуваат и промовираат нивните антихристијански планови и закони.

Навистина, тие се единствените кои, под изговор на доблеста на „покорноста“, можат лесно да ја заведат масата на народот како нивни водачи и „пастири“.

Еден од најважните акти на Луцифер ќе биде да ги убеди сите овие верски водачи да се обединат во интерес на таканаречената светска љубов и заради мирот во глобално верско единство, во „универзална црква“.

Со цел Антихристот да биде веродостојно прифатен во христијанскиот свет, тој ќе го искористи лажниот пророк, човекот управуван од сатаната, кој ќе ја води универзалната црква во ова време, како што е наведено во Откровението на Свети Јован.

Како водач на Црквата, тој ќе се обиде да ги убеди сите христијани да го добијат последниот печат на таканаречениот вистински „Христос“, Антихристот.

 

 

Четврто прашање

  • Дали сè започна веќе?

Да, но сè уште е во рана фаза. Сега сме во експериментална фаза на вакцините.

Бидејќи пред воведувањето на овие седум специфични и специјализирани вакцини што ќе ја сочинуваат новата мутирана ДНК на луѓето,

Прво, ќе се тестираат низа експериментални вакцини на милиони луѓе со неконтролирани и опасни несакани ефекти.

Некои од нив, бидејќи ќе интервенираат во ланецот на генетскиот код на човечката ДНК, ќе се повикаат на природната одбрана на ДНК, што ќе доведе до нови и тешки болести.

Овие, чедо мое, ќе бидат неизлечиви долго време.

Лекарите нема да можат лесно да најдат лек за овие болести, кои ќе убијат милиони луѓе.

И пред последниот печат што ќе биде ставен на самата човечка ДНК, прво ќе има глобално движење за да им се даде на сите луѓе личен број.

Сепак, овој број нема да биде вистинската „ознака“, туку прелиминарна фаза, така што лицето може да се запознае со последниот „печат“.

Овој број ќе започне како документ на мапи и други правни документи, а потоа, за да стане пофункционален во јавните служби, така што тој лесно може да се најде и чита од компјутерите на техничките служби, ќе стане дигитален.

Така, сите влади ќе им дадат на сите свои граѓани личен број со кој ќе можат да ги извршуваат сите свои потребни активности, или во врска со нивниот однос со државата, како што се лични карти, даноци и така натаму, или нивниот опстанок, како што е купување и продажба.

Со помош на вештачката интелигенција, сите бројки на овие луѓе потоа ќе бидат поврзани со централниот глобален супер компјутер наречен, „Ѕвер“.

Значи, во „Ѕверот“ сите луѓе во светот ќе бидат регистрирани и евидентирани со сите свои лични податоци.

Како изговор за овој голем глобален потег, секако на целиот свет му е кажано дека тоа е единствениот начин подобро да се обезбеди мир во светот и борба против сите незаконски и терористички акти.

Но, неговата трајна тајна цел е точно да ги знае и контролира сите луѓе кои треба да одат во следната и последната фаза на последниот „печат“ со кој Антихристот сега ги знае сите свои теми.

 

 

Петто прашање

  • Како можеме ние христијаните да се спротивставиме, како можеме да реагираме на сето ова? Дали постои противотров што може да ја неутрализира моќта на сите овие сатански дела?

Деновите во кои живееме, чедо мое, се многу злонамерни. Многу, многу злонамерни.

Експериментите за производство на новата мутирана човечка ДНК започнаа.

Вештачката интелигенција напредува брзо и луѓето ги игнорираат или сакаат да бидат игнорантни и рамнодушни на она што се случува.

Луцифер успеа да ги убеди луѓето дека се грижи за нивното здравје за да можат лесно да ги прифатат неговите експерименти.

-Па, дали ќе се направиме храм на Бога или храм на сатаната е наш избор. Нели е така?

  • -Да

-Од нас зависи дали ќе останеме обединети со Бог Отецот како негови деца, или ќе го напуштиме и ќе се приклучиме во логорот на Луцифер.

Ние сме слободни да избереме, но исто така мора да ги прифатиме последиците од нашите одлуки.

Оние од нас кои ќе изберат да останат верни на Христа и неговата света Црква, мора да бидат подготвени да го понесат крстот на верата, па дури и оној на маченичката смрт.

Нашата ера ќе ги произведе најголемите светци во црквата.

Што се однесува до сите овие супстанции на висока нанотехнологија, кои со лукавство и без наше знаење секако, се воведуваат во нашите тела како сатански отров со она што го јадеме, пиеме и дишеме за да не се заразиме, морам да истакнам дека има еден противотров.

Како што секој отров има свој противотров, така и нашата света Црква има противотрови за тоа.

Проблемот со противотровите што ги има нашата црква е тоа што тие бараат два основни духовни елементи од страна на луѓето за да се активира нивната „моќ“.

Тие претпоставуваат „вера“ и „доверба“ во Бога, нешто што веќе не се наоѓа толку лесно меѓу христијаните.

Како основен противотров, нашата света Црква предлага божествено причестување, односно самиот Христос.

Ефектот на овие опасни супстанции со висока нанотехнологија се неутрализира со Светата Причест, која не само што има лековито дејство, туку има и инхибиторно дејство, бидејќи не дозволува вештачката интелигенција да интервенира во синџирот на човечка ДНК, за да се спречи мутацијата на тие оригинални елементи.

Интелигенцијата дефинирана со бесконечна „мудрост“ за „обликување“!

Во Божествената причест, продорната моќ на Светиот Дух е клучна.

Самиот Свети Дух, чедо мое, интервенира за да се зачува божествената волја!

Повторувам. Самиот Свети Дух интервенира преку божествената причест за да се зачува божествената волја.

Нашата Црква секако има уште еден силен противотров, светата вода и пред се водата на „големото осветување на водата на Богојавление“ (празник привидение-крштевање Господово), затоа што оваа осветена вода, сатаната и вештачката интелигенција контролирани од него не му дозволувајте да ги извршува своите дела и планови.

Друг противотров е Светиот крст. Знакот на Светиот крст отсекогаш бил голем страв на демоните.

Постојат многу приказни што ги има нашата Црква, особено од животот на нашите светци, во кои Светиот крст ја откажа моќта на отровот што им го дадоа на светите маченици да пијат за да умрат.

Кога и да го направеа знакот на крстот, отровот го губеше своето дејство и не можеше да донесе смрт на светиот маченик.

Секако, не смееме да заборавиме дека овие свети христијани имаа длабока вера и голема lљубов кон нашиот Христос, бидејќи заради Него тие се откажаа од сè за да не го предадат и негираат Христа!

Секојдневната молитва кон Бога и особено кон Светиот Дух е исто така многу ефикасен лек против секој сатански напад кога се прави со длабоко покајание и понизност за нашите грешки, но исто така и со божествена љубов во нашите срца кон Бога, нашиот Отец.

Срдечна молитва, чедо мое, привлекува огромна божествена благодат и создава божествена заштита околу телото и душата на лицето што се моли.

Овој божествен оклоп спречува каква било форма на сатанска интеракција која се обидува да ги нападне човечкото тело и душа со моќните духовни влијанија што ги предизвикува.

Дали разбирате што прави молитвата? Создава духовно влијание така што сатанската моќ не може да влијае на човечката душа и тело.

Друг голем и важен ефект на светата молитва е тоа што таа го просветлува духот на смирената личност и, со благодатта на Светиот Дух, му ја открива вистината за неговите одлуки, но и за настаните што ќе се случат.

Оваа огромна моќ на молитвата да им ја открие вистината на оние што се молат ќе се покаже како многу важна помош за христијаните во последното време, кога Антихристот и неговите следбеници ќе владеат насекаде.

Лицето кое верува во Бога и е просветлено од Светиот Дух ќе може да ја почувствува вистината за некоја личност, а во многу случаи дури и да види дали е од Бога или од сатаната.

Ова ќе им помогне на многу побожни христијани да видат кои духовни водачи на Црквата го следат вистинскиот Христос, а кои го следат Антихристот!

Ќе биде време кога пченицата ќе се оддели од плевата во црквата и ќе бидат откриени недостојните црковни водачи, но и светите црковни отци и учители, за да знаат, чедо мое, на кој христијаните да веруваат и да го следат а на кој не.

Полицата ќе биде црковно раководство на „универзалната црква“, која ќе му припаѓа на Антихристот и со него ќе управува неговиот пријател и соработник, Лажниот пророк, како што е наведено во Откровението на Јован.

Пченицата, пак, ќе се состои од свети црковни луѓе кои ќе ја водат „Црквата на катакомбите“ во годините на крајните времиња.

Молитвените христијани преку откровението на Бога ќе знаат кој е плева и кој ќе биде пченица, така што ќе знаат кои се светите отци и учители на кои треба да им веруваат и да ги следат отсега.

 

 

Шестто прашање

  • Колку е близу сето она што толку детално ни го раскажа?

Веќе е започнато, чедо мое, и ќе достигне врв во блиска иднина.

Сатаната брза, брза да ги преземе управувањата на светската моќ преку сопствениот син, Антихристот.

Затоа тој дејствува подмолно, многу измами и во тајност на сите нивоа на моќ со цел да стане „светски лидер“ во иднина.

Но, Бог не го дозволува тоа некое време затоа што луѓето сè уште не ја знаат целата вистина, па можат слободно да изберат за себе во кого ќе веруваат и кого ќе го следат.

Големата милост на Бога за оние кои не сакаат да се изгуби ниту една човечка душа во темнината на Адот и Пеколот, ќе овозможи три големи настани што прво ќе го натераат целиот свет да размисли, а потоа ќе му помогне на најважниот избор во историјата на човештвото слободно да избере.

Првиот настан има врска со сето она што ќе се случи со здравјето на луѓето отсега, кое постојано ќе биде подложено на неколку катастрофални заболувања поради некои експериментални фармацевтски препарати кои ветуваат живот и здравје, но предизвикуваат многу несакани ефекти, па дури и смрт, ако не сега, потоа во блиска иднина.

Вториот настан ќе биде поврзан со нескротливата желба на некои сатански лидери кои, во обид да го водат целиот свет, ќе создадат глобален конфликт со непредвидливи глобални катастрофи.

Третиот настан ќе биде востание на самата природа во христијанските земји предводени од сатаната, но и во целиот свет кои се спротивставуваат на вистинскиот Бог, како последен обид на тивка природа да го разбуди човекот хипнотизиран од сатаната, со кој доаѓа до сетила, се кае и ја запира претстојната катастрофа.

Сумирајќи, можам да кажам дека:

Низа многу големи природни катастрофи ќе ја променат структурата на земјата бидејќи спектарот на глад, жед, болести и очај ќе ја засени целата планета.

Значи, ако човекот размисли и ги сфати своите грешки, сè што ќе се случи веднаш ќе се промени на подобро и ќе престане деструктивниот тек на себе и природата.

Меѓутоа, ако тој опстојува на својот себичен курс и дозволи сатаната да стане негов Господ и Бог и доброволно, по своја слободна волја, го прифати знакот и печатот на сатаната, тогаш во светот ќе се појават уште поголеми и пострашни катастрофални настани, кои ќе резултираат со смрт на една кауза, неконтролиран број луѓе.

Овие страшни настани во светот се оние споменати во Откровението на Јован Богослов.

 

 

Седмо прашање

  • На крајот на краиштата, кој е овој антихрист, кој ќе го расипе животот на целиот свет?

Тој е син на сатаната, кој е роден од жена преку сексуален однос со самиот Луцифер за време на сатанска церемонија.

На почетокот тој ќе живее во тајност и оттаму ќе ги насочува светските лидери посветени на него, кој ги освои за власт.

Кога ќе дојде времето, тој ќе се искачи на политичката моќ.

Шармот на неговото сатанско размислување, неговата реторичка способност и неговата наметливост кон сите водачи и народи на земјата ќе бидат толку моќни што ќе ја плени целата земја.

Како прв чин на впечаток, Антихристот ќе стави крај на сите војни што досега тој ги водеше тајно.

Тој ќе биде прогласен за „Принц на мирот“ и сите шефови на држави ќе му го предадат владеењето на нивните народи.

Од тој момент, Антихристот ќе владее со сè со апсолутна моќ и со помош на совршена вештачка интелигенција ќе контролира секого и сè.

Со помош на демони и вештачка интелигенција, тој дури ќе изврши разни, лажни, вештачки, веројатни чуда што ќе ги презентира низ целиот свет за да ги убеди дека е Бог.

Дека тој е вистинскиот Христос, кој дојде на земјата да ги спаси сите луѓе.

Универзалната Црква, со која веќе подолго време управува неговиот личен пријател и сатански човек, лажниот пророк, ќе го прифати како Божји човек, како пророк и спасител на светот.

Тогаш официјално ќе се негира дека нашиот Господ Исус Христос е вистинскиот Месија на светот и дека титулата Месија ќе му биде припишана на Антихристот.

Тогаш најголемиот и најнемилосниот прогон на христијаните ќе кулминира.

Сите религии на светот ќе ги препознаат натприродните лажни сили на Антихристот и ќе го прифатат како свој Спасител и Бог, затоа тие доброволно ќе го прифатат неговиот сопствен сатански печат со кој ќе ја вкотват вечната вера и покорност во него.

Но, вистинските христијани, кои со Божја помош остануваат лојални на единствениот вистински Божји Син, нашиот Господ Исус Христос, нема да го прифатат овој печат дури и ако мораат да се откажат од своите животи.

Заради нивната вера, Бог ќе интервенира чудесно за да ги заштити и да им го даде потребното за да преживеат.

Христијаните ќе ја црпат својата сила во ова време, секако со помош на Светиот Дух, од читање на Светото Писмо, Божествена причест и благословите на нивните свети духовни отци.

Поради оваа причина, Антихристот и неговите следбеници ќе се борат со овие три сили со сите свои сили.

За жал, чедо мое, наскоро ќе се обидеш да ја преработиш оваа Библија како што е во твој интерес.

Ќе ги прогонуваат без причина оние побожни духовни отци кои им се спротивставуваат.

И пред сè, тие ќе се борат со Божествената причест на секој начин, така што луѓето нема да ја примат сè до моментот во кој тие и сите други „мистерии“

(Светите тајни) на нашата црква, со кои луѓето се осветуваат, конечно ќе бидат укинати.

Неверојатно моќната моќ на Божествената причест е добро позната на Луцифер и неговите демони.

Тој знае дека сè додека се спроведува во светите цркви и е примена со почит од народот, тој и неговите демонски планови не можат успешно да се промовираат и тој не може да дојде како светски водач и месија.

Знајте дека знакот на неговото доаѓање ќе биде укинување на Божествената причест.

Односно, кога ќе видите дека Божествената причест е укината, знајте дека доаѓа.

Од оваа причина, отсега сите ќе ја видиме и доживееме големата и страшна војна што ќе ја започне Луцифер против Божествената причест, преку свои политичари, преку научници, но за жал и преку договор на водачите на црквата.

На почетокот, Беспрекорниот Христос во Божествена причест ќе биде обвинет од политичарите и научниците за заразување луѓе и пренесување на болести на нив.

Потврдата на сите овие сатански обвинувања со попустливоста на духовните свештеници сега ќе го означи официјалниот почеток на големото гонење на Христа и Неговата света Црква.

Промената на начинот на кој христијаните наскоро ќе се причестат ќе биде вториот црковен чекор против Божествената причест, а трансформацијата на Божествената причест во солидна форма ќе биде третиот сатански обид на духовите на темнината.

Во последниот и најнасилен напад на Божествената причест пред последното укинување, што, како што беше речено, ќе се случи со појавата на Антихристот, ќе се спори дека Божествената причест е тело и крв на Христос, но се смета за „замена“.

- Дали разбираш, чедо мое, што ни подготвува?

- Работите се многу тешки. Само по благодатта Божја, кога Тој ќе ни помогне, ќе издржиме.

  • -Да секако. Благодатта на Светиот Дух секогаш ќе биде со нас.

За сите нас кои веруваме во Христа и веруваме во Него со целото свое срце, Светиот Дух секогаш ќе биде покрај нас и ќе ни помогне.

Затоа, сакам да ви кажам на сите дека сите треба да ги молиме следниве три молитви што е можно почесто.

Првата молитва е до Бога Отецот. Треба редовно да се молиме на „Оче наш“.

Втората молитва треба да се однесува на Синот Божји, нашиот Господ Исус Христос. Треба редовно да се молиме: „Господи мој Исусе Христе, помилуј ме“. Тој е многу силен и сатаната многу се плаши од тоа.

И третата молитва е за Светиот Дух. Ајде сите да ја научиме молитвата „Небесен крал“ и да ја кажуваме секој ден затоа што на овој начин ќе ги осветиме своите души и ќе ги заштитиме своите тела од секакво зло.

Ние, мои деца, влеговме во чудно време што сигурно можев да го наречам почеток на годините на крајното време.

Тоа е време кога дури и избраните се во заблуда, како што вели Библијата.

Посакувам на сите нас Светиот Дух да нè просветли да ги разбереме измамите на сатаната и да му бидеме верни на нашиот Господ Исус Христос, вистинскиот Месија на светот.

Превод: Футв Медиа

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА