Симнете ја нашата Андроид апликација

Патолог: Лекарите добиваат 20% бонус кога се администрира ремдесивир

Патолог: Лекарите добиваат 20% бонус кога се администрира ремдесивир

На шоуто Сту Питерс, тој рече дека одобрениот производ обично се повлекува од пазарот по само неколку смртни случаи.

Овој производ веќе уби повеќе луѓе отколку било кој друг медицински уред, лек или вакцина што некогаш била пуштена на пазарот, рече Кол. Затоа, тој е на мислење дека таков опасен производ треба веднаш да се повлече од пазарот.

Во Соединетите држави, пациентите со корона се лекуваат со лекот Ремдесивир и се поврзани со респиратор. Резултатот е дека многу од нив умираат. Патологот истакна дека една четвртина од испитаните животни починале во клинички испитувања со ремдесивир.

Тој додаде дека лекарите добиваат 20 проценти бонус за заглавување игла во нечија рака и за администрација на ремдесивир. „Бев шокиран кога го прочитав ова“, рече Кол. „Не е ни чудо што го даваат, добивате дополнителни пари за тоа.“ Според него, тие знаат колку е опасен лекот.

Така, ќе бидете убиени за пари, рече водителот Стју Петерс, додека Кол кимна со главата во согласност.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА